HaberSpor Haberleri

Bir şikayet mektubu, bir görüşme…

Fikret Orman Naci Ağbal

Beşiktaş Divan ve Kongre üyesi, eski Genel Sekreteri Haluk Şahbaz, Ernst&Young raporlarının kamuoyuna açıklanmaması nedeniyle Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bir şikayet mektubu göndermişti.

Haluk Şahbaz, Ernst & Young raporlarının defalarca söz verilmesine rağmen kongre üyeleri ve kamuoyuna açıklanmamasını Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bir mektupla şikayet etti.

Şahbaz’ın gönderdiği mektup şöyle;

“Sayın Bakanım,

Bu bir ihbar yazısıdır, derin alakanızı istirham ederim.

Öncelikle yeni göreviniz size ve devletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler, Başarılarınızın devamını temenni ederim.

BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ’nün 2778 sicil numaralı kulüp ve 938 sicil numaralı Divan Kurulu üyesiyim. Kulübümün eski Yönetim Kurulu üyesi ve eski Genel Sekreteriyim. Aynı zamanda BJK Futbol A.Ş. Yatırımlarının da hissedarıyım.

Şu andaki kulüp Başkan’ımız 2012 yılında kulüp başkanlığına aday olduğu zaman, kulübün iyi yönetilmediği ve yapılan büyük borçlarla ilgili olarak 2006 – 2012 tarihleri arasındaki yönetimi suçlayarak şayet başkan olursam geçmiş döneme ait yabancı bir denetleme kuruluna kulübün tüm hesaplarını inceleteceğim ve bunu Beşiktaş camiasına açıklayacağının sözünü verdi. Verdiği bu söz üzerine Beşiktaş kongre üyeleri olarak biz oylarımızla kendisini kulübümüze başkan seçtik.

Dikkati Çekenler

Seçimi kazandıktan sonra sözünü tutarak eski yönetimin tüm icraatlarını; ERNST & YOUNG adlı yabancı bir denetleme şirketine incelettirdi. Ancak kulüp kasasından büyük bir meblağ ödeyerek yaptırdığı bu denetleme raporunu söz vermesine rağmen biz divan üyeleri de dahil genel kurul üyelerine açıklamadı.

Bunun üzerine ben her üç ayda bir yaptığımız divan toplantılarında kürsüye çıkarak, bu rapor ne oldu? “Neden açıklamıyorsunuz?” diye üç yıl boyunca başta Divan Kurulu’nda olmak üzere ısrarla defalarca sormama rağmen, başkan ve yönetim kurulu üyeleri bu sorularımı hiç dikkate almadılar ve bir cevap vermek ihtiyacı dahi duymadılar. ( Konuşmalarımın tamamı kongre tutanakları ile BJK TV’nin arşivlerinde hala bulunmaktadır )

Divan konuşmalarımdan hiçbir netice almayınca kulüp yönetim kuruluna 24.07.2015 tarihli ekteki ihtarnameyi gönderdim ve bu

rapor açıklanmazsa bu konuda cumhuriyet savcılığı dâhil olmak üzere gerekli olan yerlere başvuracağımı bildirdim. (Ek.1)

İhtarnamemden hemen sonra 08.08.2015 tarihli Divan Kurulu toplantısında ekte (Ek.2) sunduğum konuşmayı yaptım. (bu konuşmamda BJK TV kayıtlarında mevcuttur)

Uzun müddet bekleyip yine bir cevap almayınca Sermaye Piyasası Kuruluna (Ek.3) ile İçişleri Bakanlığına (Ek.4) müracaatlarda bulundum. SPK’ dan almış olduğum cevap (ek.5) İçişleri Bakanlığından aldığım cevap (ek.6) İstanbul Valiliği denetleme masasından aldığım cevap (ek.7)

Sizin de rahatlıkla anlayacağınız gibi tüm çabalarıma rağmen üç seneyi aşkın bir zaman diliminde bu konu ile konuyu bir adım ileriye götüremedim.

Ancak bu konu kulübümüz ve Türk sporu için hayati önem taşımaktadır. ERNST & YOUNG raporunun içeriği çok vahim suçları tespit eden bir rapordur. Bu raporun sahte belgeler, sahte faturalar, ayrıca bunlardan çok daha önemlisi vergi kusurları da dâhil birçok işlenmiş suçu tespit etmiş olduğu çeşitli platformlarda, Basında TV ekranlarında ve Sanal Basında ifade edilmektedir. İçeriğindeki çok vahim tespitlerden ötürü bugünkü yönetim tarafından ısrarla açıklanmamaktadır.

Bizler ve kamu bu kulübün esas sahipleridir. Bahsi olan bu raporun açıklanmasını ve içeriğinde bahsedildiği gibi bir suç varsa (ki var olduğu şu ana kadar ısrarla açıklanmamasıyla sabittir.) ve bu suç Maliye Bakanlığı’nızı da ilgilendiriyorsa (ki ilgilendiriyor ), bu suçların mutlaka ama mutlaka tespitini talep etmekteyiz.

Ve ayrıca şu anki yönetim kurulu bu raporu ısrarla açıklamamakla birlikte, Mahkeme Kararları ile bazıları tespit edilmiş olan eski yönetim kurul ’unun yaptığı yanlış uygulamaları hala görmezlikten gelmektedir. Şu ana kadar eski yönetim hakkında hiçbir kanuni yola başvurmayarak ve hatta eski yönetime karşı ve kulübümüz lehine kazandığımız bir davada kulübümüzün hakları için değil eski yönetim kurulunda görev

yapan kişiler ve sorumlu müdürler lehine temyize götürme düşüncelerini basına bildirmişlerdir.

2012/363 Esas sayılı dosya ile İSTANBUL 6.ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ Kararlarını uygulamayıp eski Yönetim Kurulu hakkında bugüne kadar hiçbir işlem yapmamış olan bugünkü Yönetimin Kurulunun bu kusura iştirak fiiliyle görevi suiistimal fiilini açıkça işlemektedir.

Ve özelikle;

1 – ÜYE AİDATLARI,

2 – ÜYE KAYIT ÜCRETLERİ,

3 – HİSSE SATIŞINDAN GELEN MEBLAGLAR,

4 – SERMAYE ARTIŞINDAN GELEN MEBLAGLAR,

5 – SPONSORLUKLARDAN GELEN MEBLAGLAR,

6 – BANKALARDAN ALINAN KREDİLER,

7 – SPOR TOTODAN GELEN GELİRLER,

8 – FEDERASYONDAN GELEN GELİRLER,

10 – REKLAM GELİRLERİ,

9 – YAYIN GELİRLERİ,

11 – FUTBOLCU SATIŞLARINDAN GELEN GELİRLER,

12 – SEYİRCİ HASILATLARI,

13 – UEFA’ DAN GELEN GELİRLER,

14 – STADYUM LOCA VE KOLTUK SATIŞLARI GELİRLERİ,

15 – DEVLETİMİZİN STADYUM YAPIMI İÇİN HİBE ETTİĞİ MEBLAG

dikkate alındığında, son üç yılda Kulüp kasasına giren bunca gelirlere rağmen Kulübümüz 1,2 Milyon TL’yi aşan bir borç batağına girmiş bulunmaktadır.

Ayrıca, Kanuna aykırı toplu Üyelik Aidatları yatırarak usulüne uygun olmayan bir Seçim ve Genel Kurul yapısı kurarak, yine Devletimizin Stadyum için kulübümüze hibe ettiği paralar dahil denetlenemez bir şekil alan mali yapısı göz önüne alındığında, 2006-2012 yıllarını kapsayan zaman dilimindeki çok vahim fiilleri tespit etmiş ve zabıt altına almış olan ERNST & YOUNG denetleme raporunun Bakanlığınız tarafından mutlaka incelenmesi ve bu suçları işleyenler, gerek eski yönetim gerekse şimdiki yönetim hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir.

Sayın Bakanım,

1 – 2006 – 2012 yıllarını kapsayan ERNST & YOUNG Şirketine yaptırılan raporun incelenmesi, 2- Derneğin kurucu ve büyük ortak olduğu aşağıda listesi olan şirketlerin (EK.8) tüm gelirlerinin ve harcamalarının incelenmesi ile durumun tesbiti,

Derneğimiz ve yüz yıllık Kulübümüzün devamının sağlanması için gerekli olmuştur. Zira bu gidişat durdurulamazsa Türkiye’nin en eski ve en itibarlı kulübü olan BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜNÜN geleceği karanlıktır.

Bu durumda, Konunun tarafınızdan ivedilikle incelenmesinin temin için gerekli emir ve müsaadelerinize arz ederim. . 18.01.2016

Derin Saygılarımla,

BJK Kongre ve Divan Üyesi, Eski Genel Sekreter

BJK Sicil No: 2778 Divan Sicil No:938”

Bu mektubun ardından Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı ziyaret etmesi dikkat çekti. Görüşmenin Ernst&Young raporlarıyla ilgili olup olmadığı bilinmiyor.

[adrotate banner=”103″]

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu