HaberSpor Haberleri

Penaltı Bursaspor’u yakacak mı?

bursapenaltii613

Turkcell Süper Lig’de Cumartesi günü oynanan ve ev sahibi ekibin 2-1 galibiyetiyle biten Bursaspor -Antalyaspor maçında kural hatası yapıldığı iddiaları spor gündemine oturdu.

Antalyaspor yönetimi, Bursaspor’un kaleci İvankov ile kullandığı penaltı atışında topun penaltı noktasından 30 cm. önde olduğunu savunarak karşılaşmanın tekrar edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurdu.

Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, olayın açık bir kural ihlali olduğunu belirterek, “Bursaspor penaltı atışını penaltı noktasından 30 santim önde kullandı. Kaleci Ömer’in uyarısına rağmen hakem atışı kullandırdı. Bu bariz bir kural hatasıdır. Penaltının kuralları bellidir. Penaltı atışında top penaltı noktasından atılmalıdır. Bu olay maçın sonucuna tesir etmiştir. Burada kural çiğnenmiştir. Maç tekrar edilmelidir. Biz sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz” dedi.

bursaantalya penalti hakemHakem Bülent Yıldırım’ın atışla ilgili yakın çevresine, “Bursa Atatürk Stadı’nda penaltı noktası çok geniş. Topun konduğu yerde penaltı noktasına temas ettiğini görünce atışa izin verdim” diye bir savunma yaptığı iddia edildi.

Kırmızı-beyazlı kulübün, FIFA ve UEFA talimatları ile FIFA Oyun Kuralları 14. maddesi hükümlerine göre yapacağı başvuruyu sağlam bir alt yapıya dayandırarak örneklerle federasyona ileteceği bildirildi.

Başvuruda yayıncı kuruluş görüntülerinin de yer alacağı ve topun penaltı noktasıyla temas etmediğinin kanıtlanacağı vurgulandı.

FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli TRT’de yayınlanan Stadyum programında olayı “Benim hissiyatım topun net bir şekilde izdüşümünün penaltı noktasının dışında olduğu yöndedir. Dolayısıyla bu bir kural hatasıdır. Hakemin yorumunu gerektirecek bir durum yoktur. Oyun durmuştur, hakem topu penaltı noktasına koydurmak zorundadır. Bunu yapmadığı için bence kural hatası yapılmıştır. Buna hakem hatası demek mümkün değildir” şeklinde yorumladı.

[adrotate group=”15″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. bence de kural hatası…anadolu takımlarını hakir görüyorlar diye gereksiz bir yakarışa lüzum yok!!!kural neyi gerektiriyorsa o uygulamalı…antalyaspora yazık değil mi???o kadar emek bir 30 cm le gidiyor,maç kesinlikle tekrar edilmelidir….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu