GündemHaber

Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde kavga: 9 yaralı

yildiz teknik kavga613Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampusü’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Taşlı sopalı kavganın ardından kampuse çok sayıda ambulans girdi.

Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) genel seçimlerle ilgili olarak hazırladığı “Boyun eğmeyen 500 bin kişi arıyoruz” başlıklı 10 maddelik seçim afişini Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş kampüsüne asmak isteyen öğrencilerle, BDP’li öğrenciler arasında taşlı sopalı çatışma çıktı.

Öğle saatlerinde meydana gelen olaya ilk müdahale üniversitenin güvenlik görevlileri tarafından yapıldı. İhbar üzerine kampüse çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve ambulans sevk edildi. Çıkan kavgada 9 öğrenci yaralanırken, yaralılar ambulanslarla Taksim İlkyardım ve Şişli Etfal hastanelerine kaldırıldı. TKP ve BDP’li gruplardan gözaltına alınan olmadı. TKP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mert Uzun, “Arkadaşlarımız bir grup BDP’linin saldırısına uğradı. Yaralanan 6 arkadaşımız hastanelerde tedavi görüyor. Kavga, afişteki 8. maddeden kaynaklanıyor” dedi.

[adrotate group=”38″] [adrotate group=”39″]

Dikkati Çekenler

2 Yorum

  1. Bir zamet okusaydınız 8. maddeyi:
    Komünist partinin güçlü olduğu bir Türkiye’de kimse bir yandan ülkeyi satıp bir yandan da birlik-bütünlük edebiyatı ile milliyetçiliği pompalayıp düşmanlık üretemez; halkları biribirine düşürecek söylemler alıcı bulmaz; Kürtlerin umutsuzluk içinde emperyalist ülkelerden, cemaatlerden ya da ayrılıktan medet umar hâle getirilmesine kimse izin vermez; farklı etnik kökenlerden insanların birbirlerine güveni pekişir; birçok okulda İngilizce, Fransızca, Almanca eğitim verilirken, bu ülkenin dillerinden Kürtçe üzerindeki yasaklama ve kısıtlamalar kolay kolay savunulamaz.

  2. Buradaki maddedeki asıl konu “medet ummak” teriminin kullanılış amacıdır bu kullanım son tahlilde bir halkın vermiş olduğu mücadeleyi ve kayıpları küçük görmekten başka bir şey değildir.Elbettte ki bu maddenin bir seçim yatırımı olarak özelliklede sistem karşıtı olduğunu söyleyen bir parti tarafından yapılması(bu sistem karşıtı olan ve öyle olduğunu iddaa eden partilerin seçimleri önemsiz görmesi olarak algılanmamalı ama devrimler ne toplumsallaşarak ne de %51 oy alınarak yapılır devrimler az sayıda partizandan oluşan devrimci öncülerle yapılır) kendi sosyalist bakışlarında pragmatizmin ve reformizmin çöreklenmiş yattığını gözler önüne sermektedir.bu insanlar örgütlenmelerini geniş tutmuş,non-partizan,legalite sürekli olarak ön planda tutan ve de ideolojiye bağlılık adına en ufak bir bağlılığın görülmediği klasik sendikal ve burjuva devrimcileridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu