GündemHaberSpor Haberleri

Skandal! Mali kongrede tüzüğe aykırı uygulama

baskanlikBeşiktaş İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda yönetimin ibra oylaması konuşmaların tam ortasında yani beklenen saatten önce yapıldı.

Saat 13.30 sularında Yıldırım Demirören ve Murat Aksu tarafından imzalı bir önerge verildi.

Önerge Gündem’in 7. Maddesi olan Mali ve İdari Raporların Görüşülmesi sırasında söz hakkı alanların bu haklarının ibra oylaması sonunda yapılması talebiydi.

Av.Tekin Bilge bu karara itiraz ederek bu önergenin oylamaya bile sunulmasının hata olduğunu bu önergenin Gündem’i değiştirmesinin usul ve kurallara uymadığı belirtti.

Gündem’in değiştirilmesinin ancak kongre başlamadan önce 10’da 1 üyenin imzalı önergesiyle olacağını söylemesine rağmen Divan Başkanı Uluç Gürkan bu uygulamayı oylamaya sundu.

Oylama da önergenin kabul edilmesiyle raporların görüşülmesi esnasında ki söz hakları alınan üyelerden bir kısmı söz haklarının elinden alındığını protesto ederek daha sonra kürsüye gelmediler.

Bunun uygulamaya konulması için Divan Başkanı Uluç Gürkan’ın genel kurulun kararını öğrenmek için oylama yapmasının tüzüğe aykırı olduğubir başka hukukçu daha iddia etti.

tekin bilge
Eski Milli Sporcu Av.Tekin Bilge

Avukat bir kongre üyesi daha Beşiktaş Postası’na şu açıklamaları yaptı;

“2 konu oylamaya sunuldu. Bir tanesi Murat Aksu ile Yıldırım Demirören’in ortak dilekçeyle verdikleri teklif doğrultusunda Raporların Görüşülmesindeki esnada söz hakları olanların dilek ve temenniler bölümünde konuşmaları yapılıp bu konuşmalarından önce oylamanın yapılması içindi.

İkincisi, böyle bir teklifin neticesinde konuşmaların dilek ve temenni aşamasından sonraya bırakılması teklifinin usule uygun olup olmadığının genel kurula sorulmasıydı.

Bir an için Aksu ile Demirören’in teklifinin usule uygun olduğu varsayılsa bile bu teklifin uygulanmasının ve uygulanıp uygulanmayacağının, usule uygun olup olmadığının genel kurulun oylamasına sunulması ve genel kurulun iradesine bırakılması hukuka aykırıdır.

Bir oylama, ya tüzüğe uygundur yada değildir. Tüzüğe uygun olup olmadığına karar verecek makam genel kurul değildir. Tüzükte hüküm bulunmayan hususlarla ilgili oylama yapılabilir. Ancak bir uygulamanın tüzüğe uygun olup olmadığı genel kurula sorulamaz. Genel kurulun oylaması neticesinde çıkan kararla uygulama üretilemez. Uygulama doğrudan tüzüğe göre yapılır, uygulayıcı, genel kurul değil bizzat divan başkanlığıdır.”

Bu arada İbra etmeyeceğini söyleyen Murat Aksu’nun salonun Demirören yandaşlarının full olduğu bir zaman diliminde böyle bir uygulamaya geçilmesini istemesi şaşkınlıkla karşılandı.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu