HaberSpor Haberleri

Önder Özen hayal mi satıyor?

Önder Özen

Önder Özen BJK TV’de yayınlanan Gündem Özel programına açıklamalarda bulundu.

Göreve geldiğinde külübün kasasından çıkacak her kuruşun hesabının sorulacağı ve Brezilyada yapılan oyuncu görüşmelerinde menejerlerle yaşanan olaylardan sonra ‘’kulübün kasasından çıkacak her kuruşun hesabı önemli,bu kulüpten çıkacak her fazla kuruş için ben ölürüm ‘’ açıklamasıyla basın toplantısında güven veren Beşiktaş Sportif Direkötörü Önder Özen, BJK TV’de yayınlanan Gündem Özel programda Sefa Yılmaz için ‘’ölü yatırım olursa külübün kasasından 1,5M daha çıkmış olur’’ açıklamasıyla kafa karıştırdı.

Hatalıyım,Sabredelim

Sezon boyunca takımın performansının eleştiri konusu olduğu sorular yöneltilirken,Önder Özen yaptığı yanlışları kabullenip,daha iyi bir performans için daha fazla elinden geleni yapacağını söyledi.

Ertuğrul Karanlık Bavul Bavul İlaç Mı Getiriyor?

Atıf Keçeçi’nin Ertuğrul Karanlık’la ilgili ‘’bavul bavul’’ ilaç getiriyor eleştirisinde bulunmasının ardından Özen’in ‘’Gümrük sorunları dolayısıyla,Ertuğrul Karanlık’a ben ilaçları getir diyorum,Beşiktaş kulübünün bu ilaçları temin etmesi,fatura fatura fiyatlandırmalara neden oluyor,o yüzden daha ucuza getirmek adına Karanlık bunları getiriyor’’ dedi. Sözlerine devam eden Özen, ‘’Ertugrul Karanlık’ın tıp diploması,TFF’de mevcuttur,Fenerbahçede nasıl çalıştığı,Beşiktaş’ta nasıl çalıştığı ortadadır,birileri diploma görmek istiyorsa TFF’ye başvursun’’ şeklinde yanıtladı.

Hatalı Transferler Yaptık

Sezer,Danny,Eneramo transferlerini hata olarak nitelendiren Özen, Gökhan Töre olayındada talihsiz şeylerin yaşandığını söyledi.

Gecesini gündüzüne katıp çalışırken yine bazı talihsizliklerle karşılaşıldığı,olimpiyat stadına kimse gelmez,5 bin kişiyi göremezsiniz denildiği ortamda,ilk maçta 66 bin kişi geldiğini söyleyen Özen,herşey çok daha farklı olabilirdi dedi.

İyi Başladık,Devamını Getiremedik

İlk 4 haftayı çok iyi götürdüklerini,taraftarın harekete geçmesi için dünya yıldızlarının gerekmediğini,bir başarının yazılması için inanç gerektiğini belirten BJK Sportif Direktörü,inancını boşa çıkardığı insanlardan şahsı adına özür dilediği,hayal kırıklığına uğrattığı insanlardan af dilediğini söyledi.

Gece Kuşlarına Son

Ömer Şişmanoğlunu kendisi transfer eden Özen,oyuncunun başarısı için,bir yerlere gelmek istiyorsa gece 11-12 de dışarıda gezmeyecek eleştirisi yaptı.

Bazı oyuncuları kontrol etmek için,geceleri aradığını belirtip,ne yapıyorsun şeklinde soru yönelttiğini,örnek olarak bir oyuncudan annemle sohbet ediyorum cevabını aldıktan sonra,anneni telefona verebilirmisin diyip,kontrol sağlamaya çalıştığını,oyuncununsa annem uyudu cevabını verdikten sonra ‘’anladım’’ şeklinde yanıtlatıp telefonu kapattığını beyan etti.

Meyvesiz Scout Sistemi

Kurulan scout sisteminin meyvelerinin alınamadığı bu sezonda Beşiktaş 15M€ transfer harcması yapıp,transferde kiralık olan Motta ve Gökhan Töre haricinde,bonsevisli Tolga Zenginle beraber isabet tutturamadı.Bu konuyada açıklık getiren Özen,kendisine biçtiği 18 ayın dolduğu anda,dolmadan önce,veyahut dolduktan sonra,özeleştirisini yapıp,göreve devam edip etmeyeceğini düşüneceğini söyledi.

Nijeryalı Musa Muhammed’in alınıp Dikilitaşta oynatıldığını belirten Özen,Dikilitaşın son anda kümede kaldığını ve önümüzdeki senede Bölgesel Amatör Kümede oynayacağını söyledi.

Belçikada 2 ayrı kulüple organik bağ kurulacağını belirten sportif direktör,oyuncuların 4 tanesinin 2tanesi yerli,2 tanesi avrupa pasaportlu olmak üzere belçikaya gönderileceğini,buralarda pişip Beşiktaş’a hizmete geri dönecelerini belirtti.

Cenk Tosun Polemiği

Cenk tosun konusunda net bilgiler veremeyen Önder Özen, KAP’a yapılan bildirimde Cenk’e ilk yıl 1,7M Avro gözükmesine karşın Cenk’in yıllık  1,2m alacağını, Antebin belli bir miktar para kazanacağını söyledi.

Kap bildirimde Cenk’e 1,7M Avro ve takiben hemen hemen aynı yıllıkların ödenmesi kulübün kasasından ne kadar para çıkacağı konusunu kararttı.Cenke verilecek yıllığın net 1,7m Avro olmasının olarak gözükmesinin yanı sıra Özen’in Tosun’un 1.2.M Avro alacağı, kalan paranın nereden çıktığı ve nereye gideceği sorusunu akıllara getirdi.

Takımdaki Kavgalar

Takımdaki kavgalar konusunda bilinen ve görünenin aslında sezer ve Toraman kavgası olduğu fakat içerde Fernandes veli gibi kavgalarında olduğunu belirtti. Sezer ve Toramanın affedilip affedilmeyeceği hususundaysa önümüzdeki günlerde karar alınacağı belirtildi.

Gönüllü Scoutlar

Gönüllü scout olarak daha önce görülmemiş bir uygulamayı Beşiktaş’a getiren Özenin, bu konuda  freelance çalışan gençler olduğunu söylemesi  Porto, Chelsea,Real Madrid, Barcelona gibi altyapıya önem veren kulüplerle karşılaştırıldığında , görev alan gençlerin ne denli başarılı olabileceği, takip sisteminin dünyanın 4 bir tarafına yayıldığı dönemde Beşiktaşın bu pastadan ne kadar kar alabileceğini akıllara getirdi.

Kendisi ve takım adına önündeki dönemden umut kesilmemesi gerektiğini belirten Özen,BJK’nin armasını koyduğu,adımını attığı her yerde umut vardır şeklinde sözlerini tamamladı.

[adrotate banner=”316″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu