HaberSpor Haberleri

Beşiktaş’ın kadrosunda kalitesine yakışmayan yabancı oyuncular var

Kamuoyundaki güncel konu Fenerbahçe’nin ve Başkanı Sayın Aziz Yıldırım’ın başarısızlığı… Bu gündemdeki Aziz Yıldırım’a yönelik eleştiriler büyük ölçüde doğru. Çok büyük ekonomik güce ve bir sürü harcanan paraya rağmen, takım kadrosu gücü bakımından oldukça geri gitti Fenerbahçe.

Bu güncel konular, en fazla Galatasaray ile Beşiktaş Kulübünün başkanlarını ve yöneticilerini rahatlattı. Türkiye Kupası ve Türkiye şampiyonluğu kulvarlarında Fenerbahçe’nin geldiği noktaya bile gelemeyen üstelik en az Fenerbahçe kadar hatta daha fazla harcama yapan bu iki büyük kulübümüzün başkanları kendilerini kamufle etmeyi başardıklarını düşünüyorlardır.

Geçtiğimiz yılı Türkiye Kupası ve Türkiye Ligi şampiyonu olarak tamamlayan Beşiktaş o kadronun üzerine 40 milyon euro harcayarak ancak 4’üncü olabildi. Üstelik kadrosunda büyük bir bölümünü gönderemediği 12 tane yabancı oyuncusu var. Neresinden bakarsanız bakın yöneticilik anlamında dibe vurmuş bir tablo var.

Önümüzdeki yılla ilgili yapılacak çalışmalar tıkanmış vaziyette. Beşiktaş kalitesine yakışmayan ve yetersiz olan yabancı oyuncuları gönderemiyorsunuz, ekonomik anlamda dar bir boğazdasınız…
Üstelik Beşiktaş’ın maça direkt etki edebilecek yeteneklere sahip en az 3 futbolcuya şiddetle ihtiyaç var…

Hal böyle iken göndermek istedikleri oyuncuları netleştirmeden yabancı transferine soyunmak, görüşmeler yapmak çok sağlıklı değil…

Türk medyasının kafasını biraz kaldırıp Sayın Aziz Yıldırım’ın yanında, Sayın Adnan Polat’ı ve Sayın Yıldırım Demirören’i de ciddi anlamda sorgulaması gerekiyor.

Ortada çok büyük bir çelişki var. Ligi ve Türkiye Kupası’nı finalde kaybeden bir kulübün başkanı yerden yere vurulurken, lige ve kupaya aylar önce havlu atan iki büyük kulübümüzün başkanı ve yönetim kurulundan tek kelime edilmiyor.

Ayrıca bütçelerinin onda biri ile şampiyon olan Bursaspor’u kutlamak ve tebrik etmek hiçbir büyük kulübün başkanına nasip olmuyor. Sayın Aziz Yıldırım, her zamanki taktiği ile gündem değiştirmek adına abuk subuk konularda açıklamalar yapıyor… Bursaspor’u tebrik etmek aklından bile geçmiyor…

Basında kendisine yapılan eleştirileri sırf bu nedenden dolayı belki de hak ediyor…

Fuat Yaman

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu