GündemHaberMünevver Karabulut Cinayeti

Cem Garipoğlu’na “Şizoid” teşhisi

cem garipoglu yeni613

2009 yılı Mart ayında tüm Türkiye’yi şoka sokan Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu için “şizoid” teşhisi konuldu.

İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi’nin Cem Garipoğlu hakkında hazırladığı rapor Habertürk gazetesi tarafından yayınlandı.

Cem Garipoğlu’nun 19 günlük müşahedesi sonucunda düzenlenen raporda, IQ’sunun 119 olarak ölçüldüğünü ve yüksek zekâ seviyesine sahip bulunduğunu, kişiliğinin ise “şizoid” yani sosyal çekingen bir yapıda olduğunu bildirildi.

Raporda Cem Garipoğlu’nun ceza ehliyetinin tam olduğu da vurgulanırken cinayetin işlendiği gün herhangi bir akıl hastalığı ve akıl zayıflığı olmadığı kaydedildi.

Cem Garipoğlu’nun psikogram değerlendirilmesi sonucu, sosyal çevreyle ilişkilerinin kuru ve yüzeysel olduğu, bedeniyle ilgili güvensizlik duyguları yaşadığı, öz beğeninin azalmasına bağlı endişe kaygısının olduğu ve depresyona eğiliminin bulunduğu, ama buna karşın narsistik yani kendini mükemmel gören savunmalar kullandığı ve kişilik bütünlüğünü koruma çabası içinde olduğu tespit edildi.

Şizoid kişilik bozukluğu nedir?

Şizoid kişilik bozukluğu tanısı yaşam boyunca sosyal çekingenlik gösteren hastalara konur. Bunlar insan ilişkilerinde yetersiz, içe dönük, donuk, kısıtlı hareketleri ile dikkat çekerler. Şizoid kişilik bozukluğu olan kişiler başkalarından daha tuhaf, izole veya yalnız görünürler.

[adrotate group=”54″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu