Beşiktaş deplasmanda yine kayıp!
Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Trabzonspor’a 2-0 mağlup oldu

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasını puansız kapattı. Papara Park’ta Trabzonspor’a konuk olan siyah-beyazlılar, Ozan Tufan ve Salah’ın gollerine engel olamayarak sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Beşiktaş ilk yarıda beraberliği bulamadı
Karşılaşmanın 10. dakikasında Rıdvan Yılmaz’ın ortasında Olaitan’ın kafa vuruşunu kaleci Onana kornere çeldi. Beşiktaş, 14. dakikada Cerny’nin pasında Vlahovic ile gole yaklaşırken Nwaiwu araya girerek tehlikeyi önledi.
Trabzonspor 21. dakikada öne geçti. Muçi’nin şutunda kaleci Nübel’den dönen topu Ozan Tufan ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı.
Beşiktaş, 28. dakikada Aral Şimşir ve 43. dakikada Salah ile beraberlik golünü aradı ancak Nübel iki pozisyonda da gole izin vermedi. İlk yarı Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Trabzonspor ikinci golü buldu
İkinci yarıda Beşiktaş rakip kalede daha fazla görünmeye çalıştı. Vlahovic’in kafa vuruşu Onana’da kalırken, Miretti’nin şutu üstten auta çıktı. Trossard’ın 70. dakikadaki sert vuruşunda da top direğin yanından dışarı gitti.
Trabzonspor 71. dakikada farkı ikiye çıkardı. Hızlı gelişen atakta Franculino’nun pasını ceza sahasında değerlendiren Salah, topu filelere gönderdi: 2-0.
Kalan bölümde başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
Italiano deplasman performansına tepki gösterdi
Maçın ardından konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, takımının oyunundan memnun olduğunu ancak dış saha sonuçlarının kabul edilemez hale geldiğini söyledi.
Italiano, “Deplasmanda maalesef bunları yapıyoruz. İç sahada bu konularda gayet iyiyiz ama maalesef o konsantrasyon dikkat etmek lazım, biraz düşürüyoruz. Oyunu okumakta belki biraz zorlanıyoruz, daha iyi yapabiliriz bunu. Ama deplasmanda maalesef bu sıkıntıları yaşıyoruz. Ondan sonra da mağlubiyetler geliyor ve bu deplasmanda mağlubiyet alma olayı beni gerçekten artık sinirlendirmeye başladı. Beni artık yormaya başladığını söyleyebilirim. Bu kabul edilemez bir şey.” ifadelerini kullandı.
Orkun Kökçü’nün eksikliğini vurguladı
Italiano, Orkun Kökçü’nün yokluğuna ilişkin ise, “Gerçek bir lider, gerçek bir kaptan, gerçek bir şampiyon. Tabii ki de bugün onun eksikliğini hissettik.” dedi.
Siyah-beyazlıların özellikle son bölgede Orkun’un paslarına ve oyun aklına ihtiyaç duyduğunu belirten İtalyan teknik adam, takımın genel performansından memnun olduğunu ancak daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Italiano, Alanyaspor, Amed ve Trabzonspor deplasmanlarından puan çıkaramadıklarını da hatırlatarak bu tabloya kısa sürede çözüm bulmaları gerektiğini ifade etti.





