GündemHaberMünevver Karabulut Cinayeti

Adli Tıp Raporu ortaya çıktı! “Cem Garipoğlu’nun akli dengesi yerinde”

cem garipoglu613

Münevver Karabulut cinayetinde Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen rapor mahkemeye ulaştı. Raporda, katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya; tutuksuz sanıklar Habib Kurt, Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur, Tülay Makbule Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, Mehmet Nida Garipoğlu ve tutuklu sanık Cem Garipoğlu katıldı. Siyah takım elbise giyen Cem Garipoğlu’nun kilo aldığı görüldü.

Mahkeme Başkanı Mustafa Günaydın, sanık Cem Garipoğlu’na ait 23 sayfalık Adli Tıp Kurumu raporunun mahkemeye ulaştığını söyledi. Hakim Günaydın, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Ruh ve Sinir Hastalıkları uzmanı Başkan Prof. Dr. Hamdi Tutkun, Adli Tıp Uzmanı Uzman Doktor Hasan Ağrıtmış, Adli Tıp Uzmanı Uzman Doktor H. Mehmet Akın, Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Prof. Dr. Seyfettin Uludağ, Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, Çocuk ve Ergen Psikolojisi Uzmanı Doç. Dr. Osman Abalı ve Çocuk Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Emir tarafından hazırlanan raporda, sanık Cem Garipoğlu’nun olay tarihinde cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini ifade etti.

CEM’DE HERHANGİ BİR AKIL HASTALIĞI SAPTANMADI

Raporda, sanık Cem Garipoğlu’nun cezai ehliyetini etkileyen bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığı bulunup bulunmadığı yönünde 16 Nisan 2010’da muayene yapıldığı belirtildi. Raporda, “Ceza sorumluluğuna müesssir ve kişide şuur ve hareket serbestliği ile olayları kavrayıp onlardan sağlıklı sonuçlara varabilme yeteneğini ortadan kaldıracak, azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve ya zeka geriliği saptanmadı. Dava dosyasının tetkikinde sanığın suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arıza içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye de rastlanmadı. Bu duruma göre Cem Garipoğlu’nun olay tarihinde işlenen suça karşı ceza sorumluluğunun tam olduğu yönünde alınan karar oy birliğiyle mütalaa olunur.” ifadesine yer verildi.

İddianamede, Cem Garipoğlu’nun cinayeti tasarlayarak, kendini savunamayacak olan Münevver Karabulut’u canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü öne sürülmüştü. Cem Garipoğlu için 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Cem’in babası Mehmet Nida Garipoğlu hakkında da Münevver Karabulut’u öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Cem’in annesi Tülay Makbule Garipoğlu ise, ‘suç delilleri yok etmek, gizlemek ve değiştirmek’le suçlanmıştı. Tülay Makbule Garipoğlu için 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Cem’in amcası Hayyam Garipoğlu, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı, Habib Kurt hakkında da’ suçluyu kayırmak’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Duruşma çıkışı bir açıklama yapa Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Adli Tıp Kurumu raporunun Cem Garipoğlu’nun cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde karar içerdiğini söyleyerek, “Uzun zamandır beklenen Adli Tıp raporu nihayet açıklandı. Bundan sonra Cem Garipoğlu’nun akli dengesinin yerinde olduğu tespit edildiği için maksimum 24 yıl hapis cezası alacak ve aldığı cezada indirim uygulanmayacak. Bu çok önemli bir gelişmedir. ” dedi.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu