HaberSpor Haberleri

“Önümüzdeki sezon Vodafone Arena’da maç oynanması mümkün değil”

Vodafone arena

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın Ağustos ayı sonunda hizmete gireceği yönünde açıklamalar yaptığı Vodafone Arena’nın mimarlarından Bünyamin Derman, önümüzdeki sezon statta maç yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Haber 1903’e konuşan Bünyamin Derman şunları söyledi:

“Stat inşaatı olabildiğince hızlı bir şekilde devam ediyor. Çünkü iki taşeron firma aynı anda çalışmaya girdi. Kazı ve iç sahalarda sorun vardı. Onlar halledildi ve Ağustos’un sonunda inşaatın büyük bir bölümünün toparlanacağını düşünüyorum.

Başkan, çatının Şubat ayına kadar yetişeceğini söylüyor. Bu da parasal açıdan değil tekinik nedenlerden dolayı kaynaklanıyor. Benim öngörüm bir sezon daha stattan vazgeçilmesi yönünde. Ben yapının hızından ziyade kalitesini düşünüyorum. Bu nedenle doğal olarak daha geç bitmesini isterim. Bunu da ne kadar sindire sindire yapılırsa detaylar, o kadar iyi çıkar anlamında söylüyorum. Hız, her zaman iyi bir şey değildir. Mimari açıdan bunu söyleyebilirim. Ama ne kadar erken stada girilirse o kadar iyi olur. Bu yönde başkana katılıyorum. Çünkü parasal kayıplar oluyor. Bu nedenle bir önce stada girmek istiyorlar. Stadın çatısına da stadın kaba inşaatı tamamen bittikten sonra başlanacak. Yani parça parça yapamıyorlar. Büyük olasılıkla çatıya Ağustos sonunda başlarlar.

Benim öngörüm bir dönem daha statta oynamamaktı ve böyle oldu. Hatta teknik nedenlerden dolayı birkaç ay daha gecikebilir. Stat yapıldıktan sonra elektronik olarak çalışıp çalışmadığının testinin yapılması gerek. Sadece stadı yapmak değil, işletme olarak da bakımı yapılacak. İnşaatı bitirseniz bile mekanizmaların çalışması birkaç ayı daha gerektirebiliyor. Zaten bir sene çok iddialı bir süreydi. Bu kazı olmadığı zaman 1 senede bitebilirdi. Önümüzdeki sezon statta oynamak birinci dereceden mümkün değil.

Zemin çatıdan sonra en son aşamada yapılacak. Onda fazla bir şey yok. Zeminin toprağa serilmesi, sulamanın yapılması çok uzun zaman almaz.”

[adrotate banner=”316″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu