BeşiktaşBJKBJK HaberleriEgebankGündemHaberSpor Haberleri

Mesut Urgancılar’ın BJK Hukuk işlerini teslim ettiği Ümit Öndeş hakkında hapis cezası

Mesut Urgancılar’ın Beşiktaş’ta Hukuk Müşavirliği görevine getirdiği Ümit Öndeş, 14 yıl 7 ay hapis ve 89 milyon TL para cezası aldığı iddia edildi. Ümit Öndeş’in yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor.

Mesut Urgancılar’ın BJK Hukuk Müşavirliği görevine getirdiği Egebank Sanığı Ümit Öndeş hakkına yakalama kararı çıktı mı?

TGRT Programcısı Bülent Uslu: Haber Kartalı web sitesini kaynak göstererek yaptığı paylaşımda;
“Mesut Urgancılar’ın Beşiktaş’ta Hukuk Müşavirliği görevine getirdiği Ümit Öndeş, 14 yıl 7 ay hapis ve 89 milyon TL para cezası aldı. Ümit Öndeş‘in yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor. [Haber Kartalı]”

MESUT URGANCILAR VE ÜMİT GÜNDEŞ’in FULYA DAVASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI TEKRAR GÜNDEM OLDU

Bülent Uslu’nun paylaşımıyla tekrar gündeme gelen olayın kaynağı  22 Ağustos 2020 yılında yapılan Beşiktaş JK Divan toplantısında dönemin Genel Sekreteri ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar ‘ın “temcit pilavı” diye bahsettiği Fulya Davasında Beşiktaş Kulübünün haklarını Fulya projesinden kayıplarının olmadığını savunarak “İşi ehline teslim etmek istiyorum.” dediği skandal açıklamayı tekrar gündeme getirdi.

Fulya Davası
Mesut Urgancılar Fulya Davasında Beşiktaş Kulübünün Fulya projesinden kayıplarını küçümseyip Beşiktaş’ın maddi kayıplarını takip edenler için “temcit pilavı” diye bahsetti.

Mesut Urgancılar’ın 22 Ağustos 2020 tarihinde Beşiktaş’ın Fulya Davasındaki kayıplarından temcit pilavı diye bahsedip işi ehline bırakalım dediği Ümit Öndeş acaba işin hakikaten ehli miydi?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen Egebank’ın eski Müdür Vekili Ümit Öndeş, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

KONU İLE İLGİLİ HABER KAYNAKLARI:

Mesut Urgancılar’ın “Gönüllülük esasıyla kulübümüzde hukuk müşavirliği yapan Ümit Öndeş Fulya davasıyla ilgili hepimizi bilgilendirirse sevinirim” diyerek sözü Ümit Öndeş’e bırakmıştı.

NationalTurk Haber

2021 yılının sonlarına doğru yargılandığı dava sonuçlanan ve 14 yıl 7 ay hapis cezası ile 89 milyon TL para cezası alan Ümit Öndeş hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Ümit Öndeş’in bu cezadan önce yasa dışı yollarla yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor.

BEŞİKTAŞ POSTASI, Tarih 22 Ağustos 2020

Beşiktaş’ta bugün yapılan Divan Kurulu’nda “gönüllü” diye takdim edilerek Fulya davası hakkında açıklamalarda bulunan Ümit Öndeş isimli şahsın birçok çelişkisi ortaya çıktı.

Divan toplantısında Ahmet Nur Çebi ve Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar Fulya davasından “temcit pilavı” diye bahsetti. Mesut Urgancılar “İşi ehline teslim etmek istiyorum. Gönüllülük esasıyla kulübümüzde hukuk müşavirliği yapan Ümit Öndeş Fulya davasıyla ilgili hepimizi bilgilendirirse sevinirim” diyerek sözü Ümit Öndeş’e bıraktı.

Kısa konuşmasında birçok çelişkiye imza atan Ümit Öndeş, önce davanın Fulya davası olmadığını, yönetimin ibrasının iptali davası olduğunu söyledi. Ancak konuşmasının devamında “Mahkeme Fulya davasıyla ilgili usulsüzlük olmadığına, herhangi bir yanlışlık bulunmadığına hükmetmiş” ifadelerini kullandı.

Ümit Öndeş’ten Fulya Davası açıklaması

Ümit Öndeş ve Mesut Urgancılar isim vermeden Fulya Davasını 3 kez Yargıtay’a taşıyan ve 17 yıldır gündem de tutan Hürser Tekinoktay ‘ı kastederek ‘Bu davayı reklam malzemesi’ yapmakla suçladı.

Ümit Öndeş’ten Fulya Davası açıklaması

“Benim nazarımda kamuoyunda Fulya Davası olarak bilenen dava Murat Ersöz’ün davasıdır. Çok emek harcadı. Bu davayı asla reklam malzemesi yapmadı. Hatta kendi müvekkileri tarafından bu davanın Beşiktaş iç politikasında kullanılmasına da izin vermedi.

Ruhu şad olsun. Bu dava Fulya Davası olarak biliniyor ama bu davanın aslı 24 Şubat 2008 tarihinde yapılan 2007 tarihli İdari ve Mali Genel Kurul’da yönetim kurulu ve denetim kurulunun ibrasına dair kararların iptaline ilişkin bir davdır. Davayı da Murat Ersöz açmıştır, Cengiz Sarıkaya ve hukuktaki tanımıyla arkadaşları adına. Bu asıl davadır.”

-Karar verilirken ‘Fulya ile ilgili bir usulsüzlük yoktur’ denerek…-

“Daha sonra kongre üyemiz Sayın Hürser Tekinoktay tarafından da bir dava açılmıştır. Bu iki dava birleşmiştir. Birleşen bu davalar, 21 Aralık 2010 yılında reddedilmiştir. Bu ret kararı sonrasında konu Yargıtay’a taşınmış, Yargıtay’ın bozma ilamı neticesinde dava tekrar görülmeye başlanmış ve bu defa Aralık 2015’te mahkeme verdiği kararla Vicente Del Bosque ve Matteo Ferrari’ye ödenen tazminatlar nedeniyle Futbol AŞ’nin ve dolayısıyla derneğimizin zarara uğradığından ve bu zararın Genel Kurul’a anlatılmayarak gizlenmesinden dolayı ibraların iptaline karar vermiştir.

Aynı mahkeme, aynı karar içerisinde Fulya Davası ile ilgili olarak da herhangi bir usulsüzlük olmadığına, herhangi bir yanlışlık bulunmadığına hükmetmiş ve bu konudaki talepleri de reddetmiştir.

Konu tekrar Yargıtay’a taşınmış. Yargıtay incelemesi bittikten sonra da bu dava Mart 2019’da kesinleşmiş. Yani davanın içeriğinde tazminat taleplerinin haksız ödendiğinden bahisle ibranın iptaline karar verilirken ‘Fulya ile ilgili bir usulsüzlük yoktur’ denerek konu yargısal açıdan nihayete erdirilmiş.”

-Ancak şöyle de bir gerçekle karşılaştık-

“Şimdi kazanın doğurduğuna inanıp öldüğüne inanmamak bir başka yaklaşım. Bunu kabul etmem çok söz konusu değil. Bu davanın bitişi, birtakım konuları nihayetlendirir diye bekliyoruz. Bazı çalışmalar elbette her zaman yapılabilir. Ancak şöyle de bir gerçekle karşılaştık. Bu dava Mart 2019da bitti. Bağış kampanyasının başladığı gün sanki Fulya’da yeni bir dava kazanılmış gibi özellikle sosyal medyanın yangın yerine çevriliyor olmasına da üzüntüyle izledik. Bu konuda takdir saygın kurullarımızın ve camiamızındır.”

-Gönül isterdi ki Fulya’daki her şey bizim olsun ama yargı kararı var-

“Fulya Davası ile ilgili bir başka süreç daha yaşadık. Aşçıoğlu firması ile kulübümüz arasında bu defa 2014 yılında yeni bir yargılama başlamış. Bu yargılama neticesinde bir Tahkim Kurulu oluşturulmuş ve hatalı imalatlar, fazla imalatlar, kira kayıpları gibi taleplerle Aşçıoğlu firmasına kulübümüz tarafından dava açılmış.

Aşçıoğlu firması da karşı bir dava açmış, bu süreç de neticelenmiş ve biz bu davayı da maalesef kaybetmişiz. Gönül isterdi ki Fulya’daki her şey bizim olsun ama yargı kararı var.

Yargıtay incelemesine tabii tutularak kesinleşmiş durumda. Görüldüğü üzere verilmiş yargı kararlarının üzerine hala ‘Fulya’da şöyle kaybımız oldu, böyle kaybımız oldu.’ Evet, oldu, VAR ama keşke Fulya’nın hepsi bizim olsaydı ama ortada da bir hukuk var.

Buna ilişkin söylemlerin takdirini sayın kurullarımıza bırakmak istiyorum. Lütfen artık Beşiktaş üzerinden prim yapmayarak sadece Beşiktaş için çalışarak Beşiktaş’ın daha iyi yerlere gelmesi için sayın yönetim kurulu ve Başkan Ahmet Nur Çebi tarafından verilen mücadeleye destek olunmasını bir hukukça olarak istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ümit Öndeş ve Mesut Urgancılar’ın bu açıklamalarından 2 yıl sonra Yıldırım Demirören sözde Beşiktaş’tan alacağı olan 92 Milyon Liralıyı Fulya davasına karşılık sildi.

Ahmet Nur Çebi konu ile ilgili olarak; “Yıldırım Demirören’in 100 milyon lira borcunu sildirdik. Bunu ama bağış kabul ama başka şekilde kabul edin. 7 senelik ikinci başkanlığım döneminde silinmeyen bir borcu Yıldırım Demirören ile oturup konuştuk ve sildik. Bunu neye sayarsanız sayın Del Bosque, Fulya Davası gibi”  dedi

KONU İLE İLGİLİ HABER KAYNAKLARI:

BEŞİKTAŞ POSTASI, 22 Ağustos 2020 tarihli haberin tamamı:

Umit Öndes Engi Baltaci Ahmet Akpınar Yıldırım Demirören
Yıldırım Demirören’in görev verdiği BJK Hukuk istişare Heyeti, Erdoğan Toprak, Fahrettin Curoğlu, Muasip Üye ve Asbaşkan Engin Baltacı, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akpınar, BJK Hukuk İstişare Heyeti’nde yer alan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selami Kuran, avukat Gürol Kaymak, avukat Serdar Kelahmet, avukat Osman Hacıbekiroğlu, avukat Ümit Öndeş  (Mart 11, 2010)

Beşiktaş Kulübü Hukuk işlerinden sorumlu İkinci Başkanı Engin Baltacı için suç duyurusunda bulunuldu.

Sedat Peker’i tahliye eden eski savcı Engin Baltacı kimdir?

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu