Kültür & Sanat Haberleri

Gezi Parkı için Koruma Kurulu’ndan müjdeli haber

Ertuğrul Günayİstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Gezi Parkı’nın yerine Topçu Kışlası’nın yeniden yapılmasıyla ilgili projeyi reddetmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açıklamalarda bulundu.

Günay, ressam Burhan Doğançay için Teşvikiye Camisi’nde düzenlenen cenaze törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Gezi Parkı’nın yerine Topçu Kışlası’nın yeniden yapılmasıyla ilgili projeyi reddettiği yönündeki haberlere ilişkin soru üzerine Günay, Topçu Kışlası projesinin önemli bir proje olduğunu söyledi.

Günay, bir başvuru üzerine, ellerindeki resimler, fotoğraflar ve çeşitli belgelerle kurul olarak, burada tarihi bir eser bulunduğunu tescil ettiklerini belirterek, ”Bu eserin dışında başka bir yapının oraya yapılması sanırım koruma mevzuatına göre şu anda mümkün değil ama rekonstrüksiyon dediğimiz yeniden yapılanma için şu anda eldeki bilgi ve belgeler de kurulun kararına göre yeterli bulunmadı. Taksim Meydanı, Gezi Parkı ve bütün bölgedeki yapılaşmayla uyumlu bir proje geliştirilirse kurulumuz yeniden değerlendirecek” bilgisini verdi.

[adrotate banner=”144″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu