HaberSpor Haberleri

İnanmak gerekiyor!..

Beşiktaş dün gece önemli bir gerçeği kanıtladı. UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu hiçte ulaşılmaz bir hedef değil artık Beşiktaş için. Oyuna çok iyi başladı özellikle Quaresma ile geliştirdiği ataklar Rapid Wien’i maçı kazanamayacağına inandırdı.

Direkten dönen bir top ve kaçan iki fırsat Rapid Wien’i her şeyiyle oyundan düşürdü. Daha sonraki gelişmeler Beşiktaş’ın hep aleyhine oldu önce Quaresma sakatlandı ardından yine tuhaf bir gol yedi. Tuhaflık şu; Beşiktaş savunması sayıca çok fazla olduğu bir pozisyonda rakibe vuruş hakkı kazandırdı ve gereksiz bir gol yedi.

Quaresma’nın yerine giren Holosko farklı özellikleriyle Rapid Wien’i hırpaladı. Quaresma ayağına aldığı toplarla etkili olurken Holosko rakibin arkasına atılan toplarda çok etkili oldu. Bunlardan birini gole çevirdi, bir vuruşu direkten döndü, iki tane pozisyonda da gerekli beceriyi gösteremedi.

Daha sonra Tabata’nın derin topunda bu yıl golcülük özelliklerini iyi yansıtan Bobo Beşiktaş’ı hak ettiği bir galibiyete taşıdı. Beşiktaş dün geceki görüntüsüyle uzun süredir özlemini çektiğimiz güçlü ve kaliteli bir Türk takımı izleme özlemimizi fazlasıyla gideriyor.

Orta alanda Ernst ve Guti, ön tarafta Quaresma, Holosko, Bobo ve Nobre ile, görev verildiğinde çok iyi görev alabilen Necip, Aurelio ve Tabata ile oldukça güçlü bir takım görüntüsü veriyor. Sadece savunmada kaleci hatalarının da eklenmesiyle zaman zaman sıkıntı yaşıyor.

Savunma bölgesinde de Hilbert’in kazanılması Beşiktaş adına çok sevindirici. Hilbert’te ısrar edilirse oyun şablonuna çok uygun ve çok iyi bir oyuncu kazanacak. Gruptan çıkmayı hemen hemen garantileyen Beşiktaş’ın bu kupayı kazanacağına inanması gerekiyor. Bunu başaracak kaliteye, teknik adam ve futbolcu kadrosu olarak fazlasıyla sahipler.

Fuat Yaman

[adrotate group=”77″ banner=”80″]

[adrotate group=”77″ banner=”81″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu