HaberSpor Haberleri

Trabzonspor Beşiktaş maçına doğru: “Kuddusi Müftüoğlu yanlış tercih”

cahit göveren260
Cahit Göveren

Trabzonspor ile Beşiktaş müsabakasına Antalya’da görev yapan Kuddusi Müftüoğlu’nun atanmasını son derece hatalı ve yanlış tercih olarak karşılıyorum.

Nedenini hemen ifade etmemde fayda var. Kuddusi Müftüoğlu bugüne dek geçmiş federasyonların (Haluk Ulusoy) himayesi altında görev yaptırılmış, ancak hiçbir şekilde başarılı olamamıştı. Şimdi ise böyle üst düzey bir müsabakayı yönetmekle görevlendiriliyor.

Müftüoğlu hakemlik yaşamında bugüne dek çeşitli grafikler çizmiş ve kural hatası yaptığı gerekçesiyle klasman düşürülmüştü. Müftüoğlu’nu bu günlere getiren kimlerdi diye baktığımızda çok açık biçimde söylememiz gerekir ki o siyasi iradeydi.

Böyle bir müsabakaya Müftüoğlu’nun atayan Başkan Oğuz Sarvan ve hakem atama sorumlusu Yüksel Okçuoğlu’nun kesinlikle yanlış atama yaptığı inancındayım. Müftüoğlu’na Allah hakem şansı versin demekten başka elimden bir şey gelmiyor.

Bu derbi maçı Kuddusi’yi bitirebileceği gibi Oğuz Sarvan başkanlığındaki MHK’yı da götürebilir. Ancak futbol oyunu enstantane meselesidir, çarklar ve durumlar uygun gelişmesi halinde bu riskli atamadan kimsede zarar görmeyebilir.

MHK Başkanı Oğuz Sarvan, Kuddusi Müftüoğlu’nun son maçlardaki başarısızlık kriterini unutmuş olacak ki bu denli üst düzey müsabakaya Kuddusi’yi atadı. Ancak unutulmamalı ki bugüne dek Sarvan’ın kumarları kimi zaman tuttu, bazen de fiyasko ile sonuçlandı.

İnancımız odur ki, Türk futbol hakemliği ülke genelinde ve uluslararası arenada layık olduğu trendi yakalamalıdır. Bu cümleden hareketle Rubin Kazan-Barcelona Şampiyonlar Ligi maçında başarılı şekilde yönetme başarısı gösteren Cüneyt Çakır yüzakımız oldu. Bu hakemimizin ve yardımcılarının başarısı ve geldiği üst düzey nokta Oğuz Sarvan ve arkadaşlarına ait değildir. Bu yükseliş Türk futbol kamu oyunundur. Cüneyt Çakır’ın gözlerinden öpüyorum, başarılarının devamını diliyorum…

Cahit Göveren

[adrotate group=”77″ banner=”80″]

[adrotate group=”77″ banner=”81″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu