GündemHaber

Mısırlıbahçe Parkı, otopark mı oluyor?

IMG 1054

Beşiktaş Belediyesi yine skandal bir uygulama ile gündeme oturmaya hazırlanıyor. Belediyenin, Beşiktaş’ın nefes alınabilen az sayıdaki mekanlarından biri olan Mısırlıbahçe parkına katlı otopark yapacağı iddia ediliyor.

İsmail Ünal Başkanlığı’ndaki Beşiktaş Belediyesi’nin daha önce de birçok park ve spor alanını imara açması, Mısırlıbahçe iddialarını da güçlendiriyor. Ancak Beşiktaş Belediyesi konuyla ilgili bir açıklama yapmamakta kararlı görünüyor.

Türkali Mahallesi, Mısırlıbahçe Sokak 346 ada, 45 pafta, 24 parselde bulunan ve planlarda yeşil alan olarak görülen alanda 1 adet basketbol sahası, 2 adet çocuk parkı ve 65 adet çeşitli türde yetişkin ağaç bulunuyor.

Mısırlıbahçe sokağı sakinleri, parkın katlı otoparka dönüştürüleceği yönünde aylardır duyumlar aldıklarını, 4 gündür de iş makinelerinin mahallede cirit attığını ifade ediyor.

Beşiktaş Belediye’sine konuyla ilgili başvuruların sonuçsuz kaldığını, hiçbir yetkilinin açıklama yapmadığını belirten vatandaşlar son çare olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunulmak üzere imza kampanyası başlattı.

Mahalle sakinleri, bilgi edinme hakkını ihlal eden Beşiktaş Belediyesi’nin anayasal suç işlediğini dile getiriyor.

Bu arada Mısırlıbahçe parkının yapıldığı 2 dönümlük arazinin şahsa ait olduğu, arazinin yeşil alan olarak kullanılması şartıyla Beşiktaş Belediyesi’ne devredildiği öğrenildi.

Belediyenin mülkiyet hakkından doğan bu şarta uymaması da mülkiyet hakkının ihlali olarak değerlendiriliyor.

Mısırlıbahçe parkına, geçmiş dönemlerde de hizmet binası yapılmak istenmiş, ancak vatandaşların tepkisi ve kararlı mücadelesiyle bu projeden vazgeçilmişti.

[adrotate group=”40″] [adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

6 Yorum

  1. Halkın nefes aldığı bu alandaki ağaçları kesip, çocuklarımızın araçlar tarafından ezilme korkusu olmadan basket, futbol oynayabildiği tek sahayı otopark yapmak için yok edeceğinizi üzüntü ile öğrendim.

    Belediye başkanı belediye internet sitesinde yaptıklarını anlatırken “Çalışmalarımız çevre düzenleme projelerine ve kapsamlı kültürel faaliyetlere kadar, kentsel yaşam kalitesinin en üst düzeye çıkarılmasını hedefleyen çok geniş bir yelpazede devam ediyor” diyor; bu mu? çevre düzenlemesi, yaşam kalitesini en üst düzeye çıkaracak hareketler bunlar mı? geniş yelpaze yılların güzelliği ile büyümüş doğa mirasımız ağaçları kesmek; çocuklarımızın oyun alanlarını azaltmak mı?

    Yine belediye başkanı İsmail bey “Beşiktaş Belediyesi olarak insana öncelik vermek ve faaliyetlerimizi katılımcı bir anlayışla sürdürmek en önemli değerlerimiz arasında bulunuyor.” diyor; ismail bey insana böyle mi öncelik veriyor? İnsanların nefes aldığı yaşlıların dinlendiği İNSAN için olan parkları- ARAÇ için OTOPARK yaparak mı halk istemesede katılımcı olmasada parklarımızı yok ederek mi?

    Başkan internet sitesinde “Bugüne kadar siz Beşiktaşlılarla sık sık bir araya geldim. Görüşlerinizi yakından biliyorum. Bu toplantıları düzenli olarak sürdüreceğim. Şimdiye kadar yaptığım temaslarda beni fazlasıyla mutlu eden; esnafıyla, tüketicisiyle, iş adamıyla, üniversiteleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, genciyle, yaşlısıyla tüm Beşiktaşlılardan aldığım pozitif enerjidir. Bu enerji bize güç verecek. Beşiktaş’taki hedeflerimize siz değerli Beşiktaşlıların desteğiyle ve hep birlikte çalışarak ulaşacağız” diyor Beşiktaşlılarla yaptığı şu toplantılardan birini önceden haber verip parkımızda yapsa nasıl olur? aldığı pozitif enerji ile adını andığı sivil toplum örgütlerine, gençlere, yaşlılara zararlı icraat mı yapıyor?

    Çok yazık…

  2. Beşiktaş belediyesi pişkin bir şekilde “biz parka dokunmayacağız ki altına otopark yapacağız, üstü park kalacak” diye kendini savunuyor. daha doğrusu savunduğunu sanıyor. açıklama da yapacaklarmış. basketbol sahasının duvarını yıkıp tellerini ve demirlerini yere indirdikten, parkın muhtelif yerlerinde metrelerce drenaj yaptırdıktan ve soranlara (muhtar dahil) günler boyunca “zemin etüdü yapıyoruz zemin etüdü yapıyoruz” diye oyalama taktiği uyguladıktan sonra toplantı düzenleyip açıklama yapacaksınız değil mi? belediye başkanınız aksekili mi ne?

    Kendine uyanık belediyenin anlamadığı şu: mahalle halkı, özellikle de otoparka karşı çıkmak için imza veren binden çok kişi, anlatılan fantezideki gibi bile olsa parka çizi çakılmasına, köstebek yuvası kadar delik açılmasını ve oranın otopark haline getirilmesini istemiyor.

    2002’de 8 metrekarelik binanın yapımına karşı çıkan insanların bu fantastik projeye inansa bile karşı çıkmayacağını nasıl düşünüyorsunuz?

    kaldı ki bu fanteziye inanan yok çünkü yer altında 2500 metrekarelik bir alana yaygın 3 katlı bir otopark yapmak için her tarafın şantiyeye çevrileceği, parkın %100 hizmete kapatılacağı muhakkak.

    Şu anda beşiktaş evlendirme dairesinin bulunduğu alan da altı otopark üstü yeşillik olark projelendirilmişti bakın şimdi üzerine 2m migros ve onun da üstünde 2 kat evlendirme dairesi var. yeşillik alan dediği de inşaat alanının 20’de biri kadar bile olmayan bir toprak parçası.

    Son olarak: söz konusu park afet toplanma merkezi. yer altına 3 kat otopark inşa edileceği yıllar zarfında bir deprem ya da sel ya da başka bir afet olsa o kadar insan nerede toplanacak? ismail ünal’a soruyorum. yüzlerce insanı sokacak münasip bir yeri var mı belediye başkanı olarak?

  3. Bence güzel olucak zamin altı otopark düşünülüyor park yeri için 1 saat dolaştığımı bilirim kendi evimin önüne park edemiyorum varmı ötesi?
    Belediye başkanımız bir Mimar ne yapıcağını iyi bilir kötümü oldu Beşiktaş meydanı ? Beşiktaş pazarı ?

  4. Ahlak gereği,her ne iş yaparsanız yapın kendinizi sorguladığınızda
    vicdanınız rahat olmalı.Hani derler ya akşam yastığa başını huzurla koymalısın.Bu tür kararlar veren/verebilen insanların rahat vicdanla dolaşabilmek için kendilerini nasıl bir yöntemle telkin ettiklerini merak ederim.
    Tüm medeni ülkeler biraz daha yeşil alan yaratmak için çaba sarfederken
    alan olarak küçücük ama bizler için işlevi çok büyük olan parkımızın yıkılması anlaşılabilir değil.
    Ne gerekiyorsa yapacağız…

  5. Sn.SANDOZ,

    Sadece arabanızı fazla yorulmadan parketmek için bir parkı kaldırma düşüncesine “Güzel” dyebilmeniz enteresan….Pek güzel oldu dediğiniz pazaryeri yada migrosun otoparkına bırakın ve 3-5 dk.yürüyün evinize kadar o zaman.

  6. 30 haziran akşam üstü saat 6 gibi İsmail Ünal ve park konusu ile ilgili ekibi evlendirme dairesinde halkı bilgilendirme toplntısı yaptı; projeyi mahalle halkı istemiyorsa yapmam dedi ve akabinde sohpet ve Beşiktaşımızın diğer belediye ile ilgili sorunları için mahalle sakinlerine söz verildi yaklaşık 1 saat konuşuldu park konusu haricinde en büyük sorunlar:
    1- Yağmurlu havalarda kaldırım taşlarının altında biriken suların mayın tarlası gibi olmasının engellenmesi
    2- Kaldırımların engelli sakinlerin yürümesini veya kullandıkları araçların geçisine kolaylık sağlayacak şekilde düzenlenmesi
    3- kaldırımları işgal eden esnaf kardeşlerimizin uyarılması
    4-Çöplerini çöp aracı geçtikten sonra kapıya bırakanların uyarılması ve çöp konteynerlerinin dışında çöp kutularınında konulması

    Durduk yerde sizi huzursuzlandıran bu durumun tatlıya bağlanmış olmasına seviniyorum, dileğim tekrar takrar bu konunun pişirilip önümüze gelmemesi,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu