Beşiktaş

Twente’ye kaybeden Beşiktaş Avrupa’ya veda etti. | Maç Özeti

Lyon ve Athletic Bilbao maçlarını kazanan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin son haftasında Twente'ye mağlup olarak Avrupa defterini kapattı.

Twente’ye 1-0 yenilen Beşiktaş Avrupa defterini kapattı.

UEFA Avrupa Ligi’nin 8. ve son haftasında Beşiktaş, Hollanda ekibi Twente’ye konuk oldu. De Grolsch Veste Stadı’nda oynanan karşılaşma 1-0 Twente’nin üstünlüğü ile sona erdi.

İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren karşılaşmanın tek golü 76. dakikada Daan Rots’tan geldi. Twente’de Sem Steijn’in 56. dakikada yaptığı vuruşta direğe çarparak dışarı çıktı.

Bu sonucun ardından 9 puanda kalan Beşiktaş, Avrupa Ligi’ni 28. sırada tamamlayarak turnuvaya veda etti. Puanını 10’a yükselten Twente ise 10 puanla 23. sırada yer alarak play-off turuna kaldı.

Ole Gunnar Solskjaer Athletic Bilbao maçının ilk 11’ni bozmadı

Beşiktaş’ta teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer, İspanya temsilcisi Athletic Bilbao’yu 4-1 mağlup ettikleri karşılaşmanın ilk 11’ini değiştirmedi.

Norveçli çalıştırıcı, Avrupa Ligi’nin 7. haftasında farklı galip gelerek Athletic Bilbao’ya organizasyonda ilk yenilgisini yaşattıkları müsabakanın başlangıç kadrosunu Twente karşısında da sahaya sürdü.

BEŞİKTAŞ’TA DÖRT EKSİK
Siyah-beyazlı ekipte dört futbolcu, Twente mücadelesinin kadrosuna dahil edilmedi.

Tedavileri devam eden Gabriel Paulista ve Tayyip Talha Sanuç ile gribal enfeksiyon geçiren Cher Ndour ve Alex Oxlade-Chamberlain ise UEFA listesinde olmadığı için kadroda yer almadı.

Ole Gunnar Solskjaer Twente Beşiktaş maçında Athletic Bilbao maçının ilk 11'ni bozmadı

sampiyonlar ligi WTS 2

Twente Beşiktaş maçının önemli anları

18. dakikada Ltaief’in şık pasıyla topla buluşan ve sol çaprazdan ceza sahasına giren Vlap’ın yerden çıkardığı şutta meşin yuvarlak auta gitti.

20. dakikada Emirhan Topçu’nun kafayla uzaklaştırmak istediği topa Van Wolfswinkel ceza sahası içinde bekletmeden vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak üstten oyun alanı dışına çıktı.

23. dakikada Twente gole çok yaklaştı. Ltaief, ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çıkardı, arka direkte sert gelen topa Van Wolfswinkel kafa vuruşunu yaptı. Altıpasın içinde yere çarpan meşin yuvarlak auta gitti.

27. dakikada Van Rooij’un sağ çaprazdan çıkardığı sert şutta kaleci Mert Günok, meşin yuvarlağı direk dibinden kornere çeldi.

29. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Masuaku’nun yaptığı sert vuruşta kaleci Unnerstall gole izin vermedi.

34. dakikada Al Musrati’nin pasında Rashica’dan önce topun sahibi olan Salah-Eddine ceza sahasına girdikten sonra şutunu çıkardı, savunmaya çarpan meşin yuvarlak direğin yanından az farkla kornere çıktı.

43. dakikada Rashica’nın sağdan kullandığı kornerde Immobile ön direkte kafa vuruşunun yaptı, top direğin yanından az farkla oyun alanı dışına gitti.

53. dakikada Steijn’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Rots’un soluna çektikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

56. dakikada Twente gole çok yaklaştı. Ltaief’in pasıyla ceza sahası sol çaprazında Steijn’in sağ ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci Mert Günok’tan seken top yan direğe de çarparak kornere çıktı.

61. dakikada Rashica’nın sağ taraftan kullandığı kornerde ceza sahası içinde topu önünde bulan Al-Musrati’nin şutunda Bruns’a da çarpan meşin yuvarlak üstten az farkla kornere gitti.

76. dakikada Twente öne geçti. Çıkarken yapılan pas hatasının ardından Salah-Eddine’nin sol kanattan ceza sahasına çevirdiği topa penaltı noktası yakınında gelişine düzgün bir vuruş yapan Rots, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

84. dakikada ceza yayının içinde kazanılan serbest vuruşta Masuaku’nun yaptığı sert ve düzgün şutta yön değiştiren topu kaleci Unnerstall, güçlükle kornere çeldi.

Hürser Tekinoktay: “Kısa vadede çözüm İnşaat değil, Devler Ligi’dir.”

Twente Beşiktaş maçı sonrası açıklamalar

Ole Gunnar Solskjaer, 1-0 Beşiktaş’ın mağlubiyetiyle sonuçlanan Twente maçının ardından açıklamalarda bulundu:

Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer: ‘Bugün kötü ve ağır oynadık’

“Bugün kötüydük. Ağır oynadık, rakibi açamadık. Kendi yarı alanımızda kaptırdığımız toplar sonucunda hızlı hücumlarla karşı karşıya kaldık. Golü de bu şekilde yedik. Hayal kırıklığı yaşıyorum. Ciro ilk yarının sonunda sakatlandı ve onu oyundan almak zorunda kaldık. Rafa’nın maçtan önce ağrıları vardı. Topallamaya başladığını görünce oyundan aldık. Elinden geleni yaptı. Rafa Silva oyuna devam etmek istedi ama risk alamazdık.”

Güntekin Onay: ‘Kazanmayı ve puanı hak etmedik! Ne yazık ki.’

Beşiktaş’ın Twente’ye mağlup olarak Avrupa defterini kattığı maçı Hürriyet yazarı Güntekin Onay köşe yazısında değerlendirdi.

Güntekin Onay’ın yazısında “Ne yazık ki dün gece Beşiktaş açısından sahada mücadele etmek isteyen ama asla organize olamayıp rakip yarı sahaya geçip de etkili olamayan bir Beşiktaş vardı. Kazanmayı ve puanı hak etmedik. Futbol adına ortaya somut bir şey koyamadık.'” dedi

Cem Dizdar: ‘Hayalcilik olurdu’

TRT Spor yorumcusu Cem Dizdar ise sorunun idari olduğunu söyleyerek şöyle dedi: “Kaç sezondur sık sık idari ve teknik hattını değiştiren, tutarlı politikalar tasarlayıp onları hayata geçiremeyen Beşiktaş’tan bundan daha fazlasını beklemek hayalcilik olurdu. Yani o gösterişli Athletic Bilbao maçı özel bir örnek olarak tarihin sayfalarında yerini almış oldu.”

Beşiktaş taraftarı Twente maçı sonrası ayaklandı: Serdal Adalı istifa!

Beşiktaş’ın Twente’ye yenilerek Avrupa’ya veda etmesinin yanı sıra hala söz verdiği transferleri yapamayan başkan Serdal Adalı’ya yoğun tepkiler oldu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, kongre öncesi transfer sözü vermiş, takımın değişeceğini söylemişti.

Ancak teknik direktör değişikliği dışında Serdal Adalı henüz transfer yapamaması Beşiktaş’ın ligde kaybettiği 4 puandan sonra Twente’ye de yenilip Avrupa Ligi’ne de veda etmesiyle Beşiktaş taraftarının sabrını taşıran son damla oldu.

Siyah beyazlı taraftarlar, tepkilerini sosyal medyada “Yönetim istifa. Serdal Adalı istifa” diyerek dile getirdiler.

Paylaşım kısa sürede rekor sayıya ulaştı.

Taraftarın tepkilerinden Hasan Arat ve Hüseyin Yücel’de nasibini aldı

Hasan Arat ve Hüseyin Yücel kurduğu kadro sayesinde Lig ve Avrupa Kupasında havlu attık, umarım Serdal Adalı Lig üçüncülüğü ve Türkiye kupası hedefinden havlu atmadan transfer şart…

Hasan Arat Huseyin Yucel Twente transfer

Hasan Arat ihrac

Avrupa Ligi 8. Haftası Twente-Beşiktaş Maç Özeti

Serdal Adali’nin düğününe Demirören damgası

Dikkati Çekenler

Başa dön tuşu