Ekonomi Haberleri

Ataköy Plus AVM açılıyor

atakoy plus e1271163798190Delta Proje A.Ş ve ortakları tarafından inşa edilen ve Ataköy 6. kısımda yer alan Ataköy Plus Alışveriş ve Yaşam Merkezi yarın açılacak.

Delta Proje Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta, açılış öncesi düzenlenen basın toplantısında, arsa bedeli dahil 110 milyon avro harcama yaparak bitirdikleri alışveriş merkezinin, bölgenin yeni çekim merkezi olacağını söyledi.

Delibalta, ayda 650 bin, yılda 8 milyon ziyaretçi hedefledikleri Ataköy Plus’ta 2 bin kişilik istihdam sağlanacağını, merkezin bütün ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandığını ve marka karmasını özenle yaptıklarını anlattı.

Artık şehir merkezinde bu büyüklükte bir alan bulup, alışveriş merkezi yapmanın güç olduğuna işaret eden Delibalta, “Artık yatırımcılar AVM’ye yatırım yaparken düşünüyor. Biz burayı 5 yıl önce planlamasaydık, belki yapmazdık. Konutları yaptığımız zaman burası, projenin içindeydi” dedi.

Delibalta, soruları yanıtlarken, yatırımın geri dönüşünün 12-15 yıl arasında olabileceğine değinerek, önümüzdeki yıllarda Türkiye’ye daha fazla turist ziyaret ederken, Türkiye’nin alışveriş için de önemli bir nokta haline geleceğini belirtti.

Arsa alanı için Milli Eğitim Bakanlığına 13 adet okul yaptıklarını kaydeden Delibalta, Ataköy Plus’ta kiraları uygun tuttuklarını, perakendecilere “nefes aldırdıklarını” söyledi.

ÇEVREDEKİ AVM’LERDEN GEÇİŞ

Ataköy Plus Alışveriş Merkezi Yatırımcı Temsilcisi Muzaffer Gülöz, Ataköy Plus hakkında bilgi verirken, merkezin yüzde 75 oranında doluluk oranıyla açılacağını kaydetti.

Gülöz, soruları yanıtlarken, AVM’lerde yönetim konusunun önemli olduğunu belirterek, memnuniyetsiz olan perakendecilerin, “doğru AVM”de “doğru yer”i almak istediğini dile getirdi.

Bölgedeki AVM’lerden Ataköy Plus’a geçişler olduğunu kaydeden Gülöz, Beymen’in Galeria’dan Ataköy Plus’a geldiğini ancak bunun dışında kaç adet mağaza geleceği konusunda istatistik yapmadıklarını söyledi.

Gülöz, hesaplı metre kare fiyatı uyguladıklarını vurgulayarak, perakendecilerle özel bir anlaşma yapmadıklarını, kiralama bedelinin “sabit kira ciro” esasına dayandığını ve metre kare başına ortalama 30-80 avro civarında bulunduğunu anlattı.

A plus bir AVM yapmadıklarını ve bu tür bir AVM’nin tek başına yaşayabileceğini düşünmediklerini dile getiren Gülöz, C-A arasında sınıflara hitap ettiklerini açıkladı.

Gülöz, Ataköy Konakları’ndan gelecek ziyaretçiler için golf araçlarıyla servis hizmeti vereceklerini belirterek, henüz kiralanmayan bölüm için Türkiye’de bulunan uluslararası bir grupla sürdürdükleri görüşmelerin, bu hafta sonuçlanmasını beklediklerini ifade etti.

Ataköy Plus Genel Müdürü Cemil Demirbakan da, sosyal ve kültürel yapısını bildikleri bölge insanına, hizmet konusunda en ufak eksiklik yansıtmamaları gerektiğini söyledi.

Çocuklara ayrı önem vereceklerini, ev hanımlarına yönelik faaliyetler yürüteceklerini kaydeden Demirbakan, sosyal ve kültürel anlamda diğer AVM’lerden farklı etkinlikler hayata geçireceklerini belirtti.

ATAKÖY PLUS ALIŞVERİŞ VE YAŞAM MERKEZİ

Ataköy Plus Alışveriş merkezi, 100 bin metre kare inşaat, 23 bin metre kare kiralanabilir, 2 bin 500 metre kare market, bin metre kare çocuk oyun, 3 bin 60 metre kare sinema alanına sahip ve 140 adet mağaza içeriyor.

6 kat üzerine kurulu ve ilk 2 katı otopark olarak planlanan Ataköy Plus’ta alt zemin kat çocuk oyun alanı, market (Migros) ve elektronik markete (Darty) ayrıldı.

Restoranlar, mağazalarla aynı katlarda yer alırken, alışveriş katının üst bölümlerinde sigara yasağı da düşünülerek teraslar tasarlandı.

Ataköy Plus Alışveriş Merkezi’nde markaların yanı sıra, ilk mağazalarını burada açacak olan markalar bulunuyor. Yunan ayakkabı mağaza zinciri Exe, Düsseldorf’un pizza ve makarna zinciri Mirano, Namlı Gurme, Tersane bunlar arasında yer alıyor.(Milliyet)

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu