HaberSpor Haberleri

Tüzük Tadil: Kadir Kılıç: Yalap şalap bir tüzük kongresine gidiyoruz!..

Beşiktaş Kulübü kongre üyesi Kadir Kılıç
Beşiktaş Kulübü kongre üyesi Kadir Kılıç

Tüzük Tadil Komisyonu’na tepkiler sürüyor; Yalap şalap bir tüzük kongresine gidiyoruz!… Beşiktaş Kulübü kongre üyesi Kadir Kılıç; Böyle Tüzük Tadil Komisyonu ilk defa görüyorum!.. / Beşiktaş Haberleri

Beşiktaş Kulübü kongre üyesi Kadir Kılıç, tüzük tadil çalışması hakkında açıklamalarda bulundu… HABER1903’ün haberine göre, Kadir Kılıç yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

-BÖYLE TÜZÜK TADİL KOMİSYONU İLK DEFA GÖRÜYORUM-

Beşiktaş Kulünü Tüzük Tadil Kongresi öncesinde yapılan toplantıda yer alarak tüzük tadili konusunda bilgi veren Kılıç; “Ben Divan Kurulu’nda bir konuşma yaptım. 5 Mayıs 2013 tarihindeki Tüzük Tadil Kongresi’nde de konuşmam vardı. Bir yıl geçmedi ve tüzüğü tekrardan tadilata aldık. Nasıl yapıldığından yine kimsenin haberi yok. 24 Mayıs sabah 10:00’da Tüzük Tadil Kongresi başlayacak. Ama hiç kimsenin haberi yok.

“Kapalı kapılar ardından bu işler yapmayın” dediğimde Sayın Başkan cevap verdiği bölümde çok kucaklayıcı konuşma yaptı. Ondan önceki konuşmasında herkesi fırçaladı. Ancak daha sonra konuşmacıların uslubundan etkilendi ki öyle bir konuşma yaptı. Benim de bu tüzük tadiline katılabileceğimi söyledi ve ben de memnuniyetle karşıladım. Beşiktaş’ta bir tüzük yapılacak ve bizim de fikrimiz alınacaksa “katılırız” dedim. Hafta boyunca “Kim çağıracak, davet edecek” diye bekledim. Cuma günü bu komisyonda bulunan arkadaşımız beni aradı.

“Katılmak istiyor musun?” diye sordu. “Benim böyle bir isteğim yok ama başkan davet etti. Ben de bulunmak isterim” dedim. Pazartesi 16:00’da toplantının olduğu söylendi. “Hangi maddeler değişecek? Bana o maddeleri atın ki biz de bir çalışma yapalım ve oraya gelelim” dedim. Mail olarak gönderileceğini söyledi ve ben de hafta sonu Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi arkadaşlarla üzerinde çalışırız diye düşündüm. Fakat herhangi bir şey gelmedi. Dün yapılacak toplantıya 15 dakika önce gittim. Saat 16:30 oldu, kimse ortada yok. Sonra arkadaşı aradım.

“Toplantı saat 17:00’ye alındı, kusura bakma” dedi. Böyle gayriciddi bir olayla başladık. Toplantı başladığında hukukçu arkadaşlar da vardı. 8 kişilik bir toplantı oldu. Konulara girildi ve hemen tartışılmaya başlandı. Ben de “önümde metin yok. Neyi tartışacağız?” dedim. Yazılan bir şey üzerine beni onaya çağırmışlar. Ben de nezaket icabı bulundum ve maddelerle ilgili görüşlerimi söyledim. Sonra metin önüme geldi.

“Bir sonraki toplantı ne zaman?” dedim. “Belki olmaz” dediler. Böyle Tüzük Tadil Komisyonu ilk defa görüyorum. Bu bir komisyon değil. Yalnız bu bir taslak, henüz oluşmamış bir şey. Benden dönüşüm beklediler. Maddelerle ilgili görüşlerimi bekliyorlar. Mail ortamında herhalde göndereceğim. Taslağın 33 sayfalık bir çıktısı var. Geçen yıl tüzük yaptık, bu yıl tekrardan 33 sayfalık bir değişim yapıyoruz.

-YALAP ŞALAP BİR TÜZÜK KONGRESİNE GİDİYORUZ-

Tüzükte yer alan bazı maddelere karşı çıkacağını dile getiren Kılıç; “Birtakım maddeler tüzüğün içerisine serpiştirilmiş. Ben bu maddelere karşı çıkacağım. Eğer gücümüz yeterse değişmesi için uğraş vereceğim. Kanun gereği 15 gün önceden tüzük taslağının üyelerin elinde olması lazımdı. Ama dün kulüpte yine taslak yoktu.

Mali tabloların kongre üyeline teslim edilmesi gerekiyordu. Bu da teslime dilmedi. Çünkü taslağı yok. Bu kulüp hepimizin. Ama tabirimi bağışlayın, yalap şalap bir tüzük kongresine gidiyoruz. Orada yine çok büyük tartışmalar çıkabilir. Benim gibi Beşiktaşlıların istediği herkesin anlaştığı bir tüzük taslağının oraya gelip yüzde 95-98’lerin oylarıyla alkışlarla kongreden geçmesidir” dedi.

-KEŞKE KOMBİNE KARTI OLANLAR GELİP OY KULLANABİLSE-

Yeni üyelerin bekleme süresinin tüzük taslağında 3 yıl olduğunu söyleyen ve buna karşı çıkan Kadir Kılıç; “Tüzüğün içerisinde şöyle bir madde var. Yeni üyelerin bekleme süresi 3 yıla çıkarılıyor. Bu kabul edilemez bir şey. Neden korkuyoruz? Bir yıl önce gençlerin üye olması isteniliyordu. Keşke kanunen mümkün olsa da kombine kartı olanlar gelip oy kullanabilse. Beşiktaşlının Beşiktaşlıdan çekinmemesi lazım. Bu maddeyi kesinlikle düzelttirmeye çalışacağım. Madem beni oraya çağırıyorlar, bu konuda anlayışla karşılayıp bu maddeyi düzelteceklerini tahminBeşiktaş Kulübü kongre üyesi Kadir Kılıç; Böyle Tüzük Tadil Komisyonu ilk defa görüyorum!.. / Beşiktaş Haberler ediyorum” dedi.

-DİSİPLİN KURULU SİZİ KULÜPTEN UZAKLAŞTIRABİLİR-

Disiplin Kurulu’na verilecek yetkiye değinen Kılıç; “Disiplin konusundaki maddeler çok ağırlaştırılıyor. Beşiktaş’ın hiçbir değerine kimsenin hakaret etmemesi gerekiyor. Ama bundan sonraki disiplin kurulunda görev yapacak arkadaşların insiyatifine bırakılıyor. Yani iyi niyetli olmayan bir kurul olursa herkesi istediği gibi kulüpten uzaklaştırabilir.

Yani bir maç seyrediyorsunuz, şampiyonluk maçı ve Allah korusun 90. dakikada gol yiyorsunuz, şampiyonluk gidiyor. Kalkıp sinirle koltuğa bir tekme attınız. Displin Kurulu, o hareketinizle sizi kulüp üyeliğinden atarak kulüpten uzaklaştırabilir. Çok ağır maddeler var” dedi.

-BENİM İÇİN YANLIŞ OLAN ŞEYLERİN…-

Daha fazla toplantıların yapılması gerektiğini vurgulayan Kadir Kılıç; “Hepimiz istediği kongreden bir ay önceden tüzük taslağının kongre üyelerine gönderilerek geri dönüşler alınması ve daha fazla toplantı yaparak tartışarak bu maddelerin konulmasıdır. Beni oraya çağırdılar, teşekkür ediyorum.

Fikirlerimi sundum ama bundan sonra da sunmaya devam edeceğim. Benim için yanlış olan şeylerin taslakta düzeltilmesi için uyarılarda bulunacağım. İnşallah düzeltirler ve Beşiktaş’a yakışan madde değişiklikleri ile tüzük tadil kongresine gidilir” dile getirdi.

[adrotate banner=”103″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu