BeşiktaşBJKHaberSpor Haberleri

Mali Genel Kurulun özeti: Şakşakşakşakşak! Şimdi rakamlar ve gerçekler

Fikret Orman

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın Cumartesi günkü Mali Kongre’de yaptığı konuşma sürekli alkışlarla kesildi. Orman, transfer konusunda artık ‘büyümek’ gerektiğini de söyledi. Peki Fikret Orman’ın tasarruf yapıldığını iddia ettiği transfer dönemi ile sürekli eleştirdiği Demirören dönemi arasında fark var mı?

Fikret Orman, Mali Kongre’de yaptığı konuşmada sadece Dany transferi için özür dileyip diğer transferleri överken 1 yıl önce söyledikleriyle yine çelişerek küçülmek değil büyümek gerektiğini söyledi. Fikret Orman döneminde transferlerde gerçekten tasarruf yapıldı mı peki?

Fikret Orman ile Yıldırım Demirören’in ilk 2 yıllarındaki transfer politikalarına bakıldığını rakamsal olarak pek fark görünmüyor. 2012’de göreve gelen Fikret Orman gerek transfer edilen futbolcu sayısı, gerekse teknik direktör sayısında Yıldırım Demirören dönemindeki savurganlığı aratmıyor!

Yıldırım Demirören, 2004-2006 arasında Vicente Del Bousque, Rıza Çalımbay, Mehmet Ekşi ve Jean Tigana ile çalışırken aynı dönemde 27 futbolcu için 24 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

Fikret Orman ise 25 Mart 2012’den sonra Carlos Carvalhal’i göndererek Tayfur Havutçu’yu göreve getirdi. Tayfur Havutçu’yu gönderen Orman daha sonra takımı Samet Aybaba’ya emanet eti. Sürekli istikrar söyleminde bulunan Orman, Samet Aybaba’ya bir sezon dayandıktan sonra göreve Slaven Biliç’i getirdi. Ancak Fikret Orman yönetimi, tarihe geçerek İstanbul’a bile getirilemeyen Sven Goran Erikson’a tazminat ödeyerek teknik direktör sayısında Yıldırım Demirören’i de geride bıraktı.

Yıldırım Demirören 2 yılda futbolcu bonservislerine 24 milyon Euro harcarken Fikret Orman ise Feda dönemine rağmen eski mevkidaşından geride kalmadı ve futbolcu bonservislerine aynı süre içinde 18 milyon Euro harcadı. Fikret Orman 6 milyon euro daha tasarruflu davranmış görünse de Yıldırım Demirören döneminde John Carew’in satılmasıyla elde edilen para, Fikret Orman döneminde Sezer Öztürk gibi oynatılmayan futbolculara ödenen paralar göz önüne alındığında her iki başkanın döneminde harcanan paralar aşağı yukarı eşitleniyor.

Yıldırım Demirören 3. transfer sezonunda ise 8 futbolcuya 16 milyon Euro harcamıştı. Fikret Orman da artık transferde büyümek gerektiğini ifade ederek 15 milyon euro civarında para harcanacağını açıkladı. Yani Fikret Orman Yıldırım Demirören ile başabaş yarışını! sürdürüyor.

Bu arada Fikret Orman’ın artık son verilmesi gerektiğini ifade ettiği tasarruf, kulübün toplam borcunda da mumla aranıyor! Yıldırım Demirören’den 520 milyon borçla kulübü devralan Fikret Orman, son divan kurulunda açıklanan 568 milyon liralık borcu başarı olarak görüyor ve kongre üyelerinden alkış! almaya devam ediyor.

[adrotate banner=”316″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu