HaberSpor Haberleri

Ortaköy ve Beşiktaş’ın efsanelerinden Ali Çoban’ı kaybettik

Ali Çoban

Ortaköyspor’da başladığı futbol hayatını Beşiktaş ve Galatasaray dahil birçok kulüpte sürdüren eski futbolculardan Ali Çoban tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ali Çoban 59 yaşındaydı.

Ali ÇobanBir süredir amansız bir hastalığa karşı büyük bir mücadele veren, Beşiktaş ve Galatasaray’ın efsane futbolcusu Ali Çoban geçirdiği rahatsızlık sonucu 8 Mayıs’ta hastaneye kaldırılmıştı. Buradaki tedavisinden sonra evinde istirahata çekilen Ali Çoban dün yine rahatsızlanınca kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Ali Çoban 29 Mayıs Perşembe günü Ortaköy Dereboyu Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

1955 tarihinde Tekirdağ ‘da doğan Galatasaray’ın unutulmaz defans oyuncusu Ali Çoban, futbola Ortaköyspor’da başladı. 1974 yılında Bandırmaspor’da forma giyerek profesyonelliğe adım attı. Daha sonra sırasıyla ;Gaziantepspor (1 yıl), Zonguldakspor (1 yıl), Beşiktaş (4 yıl), Galatasaray (4 yıl) Kocaelispor (2 yıl), Sarıyer(2 yıl), Karşıyaka’da (2 yıl) futbol oynadı. Ali Çoban 8 kez A milli takım formasını da giydi.

[adrotate banner=”316″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu