Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu’dan Çumra’da “Menderes” göndermesi (Video)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Konya gezisi sürüyor. Kılıçdaroğlu, Çumra ilçesinde düzenlenen mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, merhum Başbakan Adnan Menderes üzerinden gönderme yaptı.

[media id=236 width=600 height=340]

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları;

”Mevlana’yı ziyaret ettik, dua ettik. Güzel bir söz var ‘adalet nedir, ağacı sulamaktır, zulüm nedir dikeni sulamaktır’bu millet zulüm altında mı? Bu millet alın terinin karşılığını alıyor mu? Üretiyor çalışıyor, sabahın köründe tarlasına gidiyor. Esnaf dükkanını açıyor, dükkanında varsa bir tane çırak çalıştırıyor, bu ülkeyi yönetiyorlar. Bu milletin, bu toplumun hangi kesimi halinden memnun? İşçi hayatından memnun mu? Çiftçi hayatından memnun mu?

Çiftçi icra dosyalarında boğuldu. Kredi, elektrik gibi borçlarla nereye kadar gidecek?

Üretiyorsunuz, alın teri döküyorsunuz, alın terinizin karşılığında buğday, arpa, şeker pancarı, tahıl alıyorsunuz, şu veya bu. Türkiye’yi ve insanımızı üretimden koparıyorsunuz. Size söz veriyoruz, çiftçiyi ve üreticiyi destekleyeceğiz, mazotun fiyatını da yarıya indireceğiz. Dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini ve elektriğini bizim çiftçimiz kullanıyor. Peki çiftçinin ürettiği ürün oraya yapılan zammı karşılıyor mu? Biz bu tabloyu değiştireceğiz. Rantın düzenini yıkıp yerine halkın düzenini kuracağız. Söz veriyorum size. Kim kul hakkı yediyse hesabını soracağız. Ama hesap sormamız için sizden yetki almamız lazım. Bize yetki verirseniz söz veriyorum bunun hesabını soracağım.”

[adrotate group=”53″]

[adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. sayın baskan allahım sızlerı basımızdan eksık atmesın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu