Politika Haberleri

Başbakan Erdoğan’dan Rize’de bombardıman (Video)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize’deki anayasa referandumu mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.

[media id=235 width=600 height=340]

ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI;

Ana muhalefet partisinin lideri çıkıp diyor ki bizi Yüce Divan’a götürecekmiş bende diyorum ki Bay Kemal abdestinden şüphesi olanın namazından şüphesi olur. Bizim şüphemiz yok. Ben belediye başkanlığını CHP’li belediyeden devraldım. 2. 5 milyar borçla devraldım, 1. 3 milyar dolar borçla devrettim. Çöp dağlarıyla devraldım, tertemiz bıraktım. Maskeyle dolaşılan bir İstanbul vardı, tertemiz havayla dolu bir İstanbul bıraktım.

Haliç kokudan geçilmiyordu, tertemiz hale getirdik. Şu anda yüzülen bir Haliç var. Haliç’in kıyılarında artık dünyaca meşhur kongre merkezini inşa ettik. Sen hangi yüzle kalkıyorsun da bizi yolsuzlukla nitelendiriyorsun? Benim ilk daha partimi kurduğumda partili belediyelerimin parasının tamamını kesiyorlardı. Şimdi biz bunu yapmıyoruz. Diyoruz ki azami yüzde 40 kesinti yapacaksınız. Böyle bir idare bugüne kadar Türkiye görmedi.

Geleceğimizi oyluyoruz, kendimizi oyluyoruz. Bu CHP 27 Mayıs’ı alkışlamadı mı? 27 Mayısçılara emrinizdeyim demedi mi? CHP’nin bizi Adnan Menderes’in akıbetiyle tehdidini anlıyoruz da MHP’ye ne oluyor? Genel başkanına ne oluyor? MHP Genel başkanı yönetimi neden CHP’nin ağzıyla konuşuyor? Bunlar ne yazık ki MHP’yi CHP’nin yedeğine soktular.

411 oyla bir oylama yaptık. Genç kızlarımızın üniversiteye eğitim özgürlüğü olarak başörtüsüyle rahatlıkla gitmesini sağlayacak bir karardı. Ak Parti ve MHP dayanışma içinde bunu geçirdik. Şimdi CHP’nin genel başkanı çıkmış, başörtü meselesini ben hallederim diyor. İnanıyor musunuz? Geliyor diyor ki din istismarı yapma. Bana söylüyor bunu. Bay Kemal, istismar neye denir biliyor musun, inanmadığın halde yaşamadığın halde birilerini aldatmak için bir şeyi yapıyorsan buna istismar denir. Ama senin normal yaşamın buysa buna istismar demeye senin bir defa kalibren yetmez. Fakat istismar dahi olsa senin bu yaşamın içerisinde olmanı ben takdir ederim. Ama senden önce de eski genel başkan, hepiniz gittiniz, çarşaflı kardeşlerime rozet taktınız. Sonra da o kardeşlerimizi tekme tokat dışarı attınız. Bunları yaptınız. Niye? Çünkü siz istismarcıydınız.

Senin de imzan yok muydu Bay Kemal? Şimdi kimi aldatıyorsun? Milleti enayi yerine mi koyuyorsunuz?

Bay Kemal’in, rahmetli babası hayatta olsa, Ergenekon’a avukatlık yapan oğluna ne derdi? O muhterem babası, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na kalpazan diyen oğluna, edebi çiğneyen oğluna, elini diline beline sahip ol demez miydi?Sen doğru dur, eğri belasını bulur nasihatini hatırlatmaz mıydı acaba? Yoksa Bay Kemal’in merhum babası, CHP’ye genel başbakan olmuşsun ama…

Her yerde benim maaşımı anlatıyor? Senin maaşın ne? Sen memur emeklisisin, ben işçi emeklisiyim. İkimizin de maaşı aynı. Daha kime neyi anlatıyorsun? Aynı maaşı alıyoruz. Benim başbakan olmam sebebiyle, aldığım para ne biliyor musunuz? 280 lira.

Ama sen artık memur değilsin. Sen artık emeklisin. Ama hala kendini memur koltuğunda zannediyorsun. Zaten o koltukta bulunduğun zamanda da 8-9 yıl SSK’yı iflasa götürdün sen. Zarar zarar zarar. Yolsuzluklar hep o dönemde.

Demek ki sen başarılı bir bürokratta olamamışsın. Bütün ne kadar ideolojine uygun tip varsa onları oraya doldurmakla vakit geçirmişsin. Şimdi de milletin hizmetkarı olacağına, CHP’nin statükocu zihniyetinin memurusun. Ben o anlamda sana memur diyorum. Hatta hatta sen parti içinde birilerinin memurusun. Yes/No hikayesini biliyorsunuz. İşte onların memurusun. Memur kelimesini aşağılama olarak görmesi memur kardeşlerimize saygısızlıktır. (Derleme: Vatan)

[adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu