GündemHaber

Kadir Topbaş ve İsmail Ünal’a suç duyurusu!

 

zorlu center savcilik besiktas postasi

Zorlu Grubu tarafından inşaata devam edilen Karayolları arazisinde yeni gelişme!

Beşiktaş Belediyesi eski meclis üyesi Asım Kantoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Hüseyin Sağ ve Zeki Çakır, Karayolları arazisinin ihalesine fesat karıştığı iddiasıyla Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’ne ihalenin iptal edilmesi için suç duyurusunda bulundu.

Kantoğlu, Sağ ve Çakır, aynı zamanda özelleştirme ve inşaat süresince yaşandığı iddia edilen hukuksuzluklar nedeniyle de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Beşiktaş Postası’na açıklamalarda bulunan Asım Kantoğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi;

“Karayolları arazisiyle ilgili olarak bundan önce Belediye Meclis üyesi Egemen Olcay’ın Beşiktaş Belediyesi’ne yaptığı vatandaşlık bilgi edindirme yasası gereği sormuş olduğu bilgiye istinaden arazideki yapılaşmanın ruhsatının olup olmadığı, varsa hangi tarihte verildiği ve metrekaresinin özelleştirme idaresi olarak 237 bin olarak belirlenen yerin, plan tadili veya başka bir şekilde 628 bine çıkarılmasıyla ilgili olarak Beşiktaş Belediyesi’ne yaptığı başvuru neticesinde ilçe belediyesi 16 Nisan 2010 tarihinde, yani başvurudan 9 gün sonra, binanın ruhsatının olmadığı, bundan dolayı da kaçak olarak çalıştığından dolayı Cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulunuldu. Aynı yerle ilgili olarak 22 nisan tarihinde Belediye Meclisi encümeni toplanarak ilgili arazideki inşaatın yıkım kararını almışlardı.

Fakat bu olayın basında sürekli yer gündemde olması nedeniyle 26 Nisan’da Büyükşehir Belediyesi’nde projesi acil bir şekilde işlem görerek birçok eksiklikler olmasına karşın 27 Nisan’da ilçe belediyesi tarafından burası ruhsata bağlandı. Ve belediye iki etap halinde toplam 41 milyon lira harç parası aldı.

Bu arazi, imar verildiği 230 bin metrekareden sonra özelleştirme idaresi tarafından ihaleye çıkarılmış, 800 milyon dolara Zorlu’ya satılmıştır. Araziye imar izni verildikten sonra Büyükşehir Belediyesi’ne gelmiş, Büyükşehir Belediye Başkanı onayladıktan sonra meclis by-pass edilerek ilçe belediyesine gönderilmiş ve buradaki 1/1000’lik planların onaylanması sağlanmıştır. Böylece ruhsat alınmadan bu inşaat belediyeye 300 metre mesafede, belediye başkanının makam odasından 8 tane devasa vincin sattığını, 4 bodrum kat, 3 de yukarıda olmak üzere 7 katın kaçak olarak yapıldığı görülebilir. Kanuna ve ihaleye karşı hile olarak Özelleştirme İdaresi’nin bilgisi olmadan bu arazinin 3 kat fazla imar verilmesi Özelleştirme İdaresi’nin ihale yapısına açıkça aykırıdır.

Beşiktaş Belediyesi’nin geçenlerde açıkladığı, tarih ve sayı numaralarını vermediği, Danıştay’ın daha önce iptal ettiği yeri, Danıştay İdareleri Genel Kurulu tarafından iptalinin kaldırılması sonucunda hukuki sürecin bittiğini söylemesi açıkça bir aldatmacadır ve yalandır. Mimarlar Odası aynı gün davasını açmış, ve de davanın kaldırılmasını talep etmiştir. Yine 26 Nisan’da Mimarlar Odası’na Zorlu Grubunun proje yönetiminin yaptığı başvuru neticesinde burayla ilgili olarak sicil belgesi verilmesine karşın Beşiktaş Belediyesi , sanki onay verilmiş gibi göstermiştir. Mimarlar Odası aynı gün bunu da yalanlamıştır.

ismailunalsivil244Bugün, ben, Hüseyin Sağ ve Zeki Çakır arkadaşlarımızla birlikte birinci olarak Özelleştirme İdaresi Genel Kurulu’na ihaleye fesat karıştırıldığı için ihalenin tekrar yapılması talebimizi Cumhuriyet Savcılığı’ndan aldığımız havale yazısıyla gönderdik. İkinci olarak da gerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, gerekse Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın bu özelleştirmede yapılan hukuksuzluğu nedeniyle bugün Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesini vererek gerekli yasal işlemin yapılmasını talep ettik. Evraklarımızı da sunduk. En yakın zamanda ilgili savcı inceledikten sonra bilgi verilecektir.”

Beşiktaş Postası / Özel Haber

* Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz

[adrotate group=”54″]

Dikkati Çekenler

2 Yorum

  1. GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DÜRÜST LİDER.GÜRSEL TEKİN İSMAİL ÜNAL VE BAZI MECLİS ÜYELERİNİ ACİLEN GÖREVDEN ALMALI YOKSA BU SEÇİMLERDE C.H.P YARA ALIR.

  2. İLÇE BAŞKANI BU İŞE EL ATAR ANCAK,GENEL BAŞKAN YARDIMCILARIDA İLÇE BAŞKANINA DESTEK VERMELİ.İSMAİL ÜNAL SN:DENİZ BAYKAL BELA ETTİ BEŞİKTAŞIMIZA.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu