Haber

İnegöl’de tehlikeli olaylar!

inegol olaylar613Bursa İnegöl’de ilçenin yerlileriyle Kürt kökenli vatandaşlar arasında çıkan tartışma, kavga ve çatışmaya dönüştü, 3’ü polis 8 kişi yaralandı. Polis ekipleri olayları yatıştırmakta güçlük çekti.

İddialara göre dün akşam saatlerinde doğu kökenli bir şoförün kullandığı minibüsün önünü Orhaniye Mahallesi’nde kesen bir grup genç, araç sahibini buradan geçmemesi yönünde uyardı. Çıkan tartışmanın ardından dövülen doğu kökenli kişi bir süre sonra arkadaşlarıyla birlikte tekrar mahalleye gelerek gençlerin bulunduğu kahvehaneyi bastı.

Bıçak ve sopalarla kahvehaneye saldıran Kürt gençler, 5 kişiyi bıçak darbeleriyle yaralayıp kaçtı. Kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri kısa bır süre sonra Mehmet Şerif S., Mehmet S. ve Şenol S.’yi gözaltına aldı.

Olan da bundan sonra oldu.

İnegöl’lü gençlerin Kürt kökenli gençler tarafından bıçaklandığı haberi bir anda ilçeye yayıldı. Gözaltına alınan 3 kişinin tutulduğu Merkez Karakolu önünde bir anda sayıları bine yaklaşan kalabalık toplandı. Kürt gençlerin kendilerine verilmesini isteyen kalabalıkla polis arasında arbede yaşandı. Bin kişilik kalabalık polis araçlarını ateşe verdi.

Olaylarda 3 polis yaralandı. 6’sı polise, 1’i savcıya ait olmak üzere 10 araç ateşe verildi.

Bursa’dan İnegöl’e gönderilen takviye polis ekipleri ve panzerler olay yerine ulaştıktan sonra polis havaya ateş açarak grubu dağıttı. Ancak bir süre sonra tekrar toplandılar.

Sayıları 3 bine ulaşan kalabalık karakolun önündeki bekleyişlerini sürdürürken Kürt kökenli vatandaşlar da İnegöl-Bursa ve İnegöl Eskişehir karayollarını trafiğe kapattı.

Jandarma kuvvetleri de çevre karakollardan takviye istedi.

İlçede gerginlik hala sürerken, Bursa Valisi Şahabettin Harput da İnegöl’e gitti.

[adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu