HaberSpor Haberleri

Beşiktaş ve Bursaspor’dan ortak karar

bursa olaylarr bp

Bursaspor ve Beşiktaş kulüpleri, 2011-2012 sezonunda kendi aralarında oynayacakları maçlara, rakip takım taraftarı götürülmemesi kararı aldıklarını TFF’ye bildirdi.

TFF’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ”Bursaspor ve Beşiktaş kulüpleri ile İstanbul ve Bursa Valilikleri, 2011-2012 sezonunda kendi aralarında oynayacakları müsabakalara, rakip takım taraftarı götürülmemesi kararı aldıklarını TFF’ye bildirdi. Bu gelişmeyi kamuoyu ile paylaşmak isteriz.” denildi.

BURSASPOR – BEŞİKTAŞ MAÇI OLAYLARI
Bilindiği gibi 7 Mayıs 2011 günü oynanacak olan Bursaspor – Beşiktaş maçı için Bursa Valisi ve Emniyet Müdürlüğü Beşiktaş taraftarının da Bursa’ya maça gelebileceğini açıklamış, konuk siyah – beyazlı taraftarlar da Bursa’ya gelmişti.
Ancak maç öncesi Beşiktaş taraftarının Bursa’ya gelmesine tepki gösteren Bursasporlu taraftarlar ile polis arasında gerginlik yaşanmış, çıkan olaylar nedeniyle de Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu maçı tatil ettiğini, yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu da yaşananların büyük olduğunu ve Bursaspor’un büyük cezalar alacağını açıklamıştı.

Daha sonra ise Mahmut Özgener yönetimi yaptığı toplantıda Bursaspor’u 3 – 0 hükmen yenik ilan etmiş, yeşil – beyazlı ekibe de 5 maç saha kapama ve 3 maç dış sahaya traftar götürmeme cezası vermişti.

Daha sonra yapılan genel kurul ve Mehmet Ali Aydınlar’ın Federasyon başkanı olmasının ardından ise Bursaspor’un cezası kaldırılmıştı. Bursa valiliği ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 22 Eylül’de Bursa’da oynanacak Bursaspor – Beşiktaş maçına Beşiktaş taraftarının gelebileceğini açıklamıştı.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu