HaberHasan AratSpor Haberleri

Hasan Arat: Fikret Orman’ın dili sürçmüş, düzeltmezse camia düzeltir

Beşiktaş eski yöneticisi Hasan Arat, NTV Spor Radyo’da ilginç açıklamalar yaptı. Fikret Orman’ın ‘Bendeki yürek kimsede yok’ sözlerini dil sürçmesi olarak gördüğünü, bu sözlerini düzeltmemesi halinde camianın düzelteceğini söyledi.

Hasan Arat’ın NTV Spor Radyo’da Bülent Yüksel’in sunduğu “13” programında yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle;

Fikret Orman ve ekibi çok zor bir dönemde göreve geldiler. Bu yüzden kendilerine her zaman teşekkür ettim ve desteğimi ifade ettim. Bu son derece zor bir iştir. Özellikle 8 yıllık sıkıntılı bir dönemin sonunda.

Hasan Arat: Söz verdiyseniz zamanında yerine getireceksiniz!

Bir yandan sıkıntıları çözerken bir yandan da geleceğe hazırlık, başarılı bir takım yaratma gibi hedefler koydular önlerine. Hepsini bir arada götürmek kolay değildir. Bunu götürürken de ben şeffaflıktan yanayım. O yüzden iyi ya da kötü doğru ya da yanlış mutlaka kamuoyuna bir söz verdiyseniz zamanında yerine getirmelisiniz.

Ben Beşiktaş camiasının kamuoyunda en sıkıntılı günlerinde bile bunları malzeme etmedim. Yakışmaz. Ama doğruları da söylemeye gayet ederim. İncitmek kolaydır, tamir etmek çok zordur. Dikkatli olmamız lazım. Çünkü bundan sonra göreve gelecek arkadaşlar var, heves kırmak çok kolaydır. Benim yaklaşımım bu şekilde.

Fikret Orman sözlerini düzeltmezse camia düzeltir

Ben bu tip heyecanlara gelme dönemimi camiamda geçtim, yaptığım işlerle. Fikret Orman’ın dil sürçmesi olarak algılıyorum bunu. Beşiktaş camiası kahramanlarla doludur, göğsündeki ay yıldız, kuruluşu kahramanlıktır. Burada hiçbirimize bu camianın tek cesur yüreği olma apoleti etiketi yapıştırılmamalıdır. Bunlar ancak toplumların size verebileceği apoletlerdir. Söylendiyse dil sürçmesidir. Fikret Orman bunu düzeltecektir çünkü kendisi de bilir camianın tarihini. Düzeltmediği takdirde de camia kendi dinamikleri içinde bunun cevabını verir.

Hasan Arat: ‘Galatasaray gibi olacağız’

Yıldırım Demirören’e ilk gün hesap sorardım

Beşiktaş camiası benim tavrımı bilir. Başkan olsam ilk gün yapacağım iş geçmiş yönetimlerden hesap sormak olurdu. Çünkü Beşiktaş geçmişiyle hesaplaşamadığı için bugün bu sıkıntıları yaşıyor. Beşiktaş camiası geçmişiyle geçmişiyle helalleşmeli ve yoluna devam etmelidir. Her gün bunu gündeme getiremez, bundan bir fayda sağlanamaz. Beşiktaş bu durumdan yara alıyor, taraftarlar rahatsız, genel kurul rahatsız. Hiç polemik yapmadan bu işi çözmek lazım. Bu işler kamuyu, milyonları ilgilendiren işlerdir ve taraf tutamazsınız bu işlerde. Ne kişiler yüzmilyonlarca lira alacaklı olacak, ne siz onlara borçlu olacaksınız. Kimse Beşiktaş’ın üzerinde değildir, ne gidenler ne de gelenler.

Dikkati Çekenler

Soru: Bağımsız denetleme şirketi son 8 yılı inceledi ve bu dönemde bir şey yok diye, her şey legalleştirilmiş halde sonuç çıkarsa?

O zaman bunun hesabını o şirket verir. Uluslar arası bir şirketse eğer bunun sorumluluğunu bilir, skandalla o şirket karşı karşıya kalır. Bu işler o kadar kolay değil. Herkesin okuması, matematiği var. 8 yıllık döneme karşı ön yargılı değilim ama bildiklerim var tabi ki. Her şey sonuca ermelidir. Suçsuz insanlar, haksız yere suçlanan insanlar varsa onlar da aklanmalıdır.

Hasan Arat :Yeniden aday olabilirim

Camiamı yakından takip ediyorum, hiçbir zaman kopmadım. Kopmamak için her gün ortaya çıkmak gerekmez. Ben de vakti gelince sorumluluğu alırım. Bu konuda en son eleştirilecek kişi benim. 2 kere seçime girdim, ikinci başkanlık yaptım. Vakti gelince yeniden sorumluluk alırım ondan kimsenin şüphesi olmasın.

Hasan Arat ve ortağı Ethem Sancak Siirt’e taşınıyorlar

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu