Fulya DavasıHaberHürser TekinoktaySpor Haberleri

Fulya Davası’nda sürpriz belgeler ve tanık talebi

Başta Fulya projesi olmak üzere birçok konuda Beşiktaş kulübünün zarara uğratıldığı iddiasıyla açılan davada bugün dosyanın bilirkişiye teslimi ve inceleme toplantısı yapıldı.

Del Bosque olayında kulübün zarara uğratıldığı gerekçesiyle CAS üyesi Kısmet Erkiner’in tanık olarak dinlenmesi talep edildi.
İstanbul Adliyesi Asliye 6. Hukuk Mahkemesi salonunda yapılan toplantıda davacı Hürser Tekinoktay, Beşiktaş’ın Del Bosque davasında yönetim yüzünden büyük zarara uğradığını belirterek CAS hakimi Kısmet Erkiner’in tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Kısmet Erkiner neden önemli?

Beşiktaş’ın zarara uğratılması iddiasıyla Yıldırım Demirören dönemindeki mali genel kurulun iptali istemiyle açılan davada Fulya projesinin yanı sıra Vicente Del Bosque davasını da gündeme getiren Hürser Tekinoktay, mahkeme heyetine 2007 ve 2008 yıllarında Kısmet Erkiner ve Yıldırım Demirören’in yaptığı açıklamaları delil olarak sundu.

Hatırlanacağı gibi Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Vicente Del Bosque, siyah beyazlı kulübe açtığı tazminat davasını kazanmış ve yardımcılarıyla birlikte yaklaşık 8 milyon euronun sahibi olmuştu. O dönemde CAS üyesi Kısmet Erkiner, Beşiktaş’ın bu davayı kaybettiğini üzerine basa basa söylemesine rağmen dönemin başkanı Yıldırım Demirören ise Del Bosque’nin Beşiktaş’a 800 bin dolar borçlu çıktığını söyleyerek mali kongrede ibra edilmişti.

O açıklamaları hatırlayalım

CAS üyesi Kısmet Erkiner, ilk uyarısını karar açıklanmadan bir yıl önce yapmış ve Şubat 2007’de şunları söylemişti:

“CAS’ın kararlarıyla ilgili İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvurulabilir. Ancak bunun bazı kriterleri vardır. Savunmanın kısıtlanması, kamu düzenine aykırı bir karar alınması ya da delillerin karartılmış olması durumunda İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvurulabiliyor. Bu davada böyle bir şey gözükmüyor. Zaten bugüne dek CAS kararlarıyla ilgili İsviçre Federal Mahkemesi’ne 5 kez başvuruldu. Bu 5 başvuruda da CAS’ın verdiği karar onandı.”

Kısmet Erkiner, Kasım 2007’de ise Beşiktaş’ın artık davayı kaybettiğini belirterek Yıldırım Demirören ve yönetiminin amacını “Tribünlere yönelik konuşuyorlar. Bütün beklentileri şu; paranın Beşiktaş yönetimi tarafından ödendiği tescil edilmeden, yönetim dönemlerini bitirmek” sözleriyle anlatmıştı.

Kısmet Erkiner’in dediği çıkmıştı!

Erkiner’in tüm bu uyarılarına rağmen Beşiktaş yönetimi davanın kaybedildiğini kabullenmiyor ve siyah beyazlı camiaya yanlış bilgiler veriyordu.

“Del Bosque 800 bin dolar borçlu çıktı!”

Ve 2008 Şubat ayında yapılan Mali Genel Kurul’da konuşan Yıldırım Demirören Del Bosque davasıyla ilgili şunları söylemişti:

“Arkadaşlar Del Bosque davası devam ediyor. Demin dendiği gibi ödeme günü için CAS’a gitmedik. Haklı olduğumuz için CAS FIFA’nın aldığı yönetim kararını dondurdu ve tekrar mahkeme açılıyor CAS’ta. Ama herkesin atladığı, basının görmek istemediği bir Del Bosque davasını federasyonla kazandık beyler. Del Bosque 800 bin dolar bize borçlu çıktı. Ben hep söyledim Del Bosque davası Türkiye’nin davası, çünkü CAS’ta hakkımız yendi. Bir CAS avukatı çıkıyor. Hakkımızın yendiğini söylemiyor da bizim haksız olduğumuzu söylüyor. Biz bu davayı sonuna kadar götüreceğiz herkes böyle bile.”

24 Şubat 2008 Pazar günü yapılan Mali Genel Kurul toplantısında Yıldırım Demirören bu iddiaları dile getirerek kongre üyelerinden yönetimini ibra etmelerini istedi, istediği de oldu!

Ve Mali Genel Kurul’da ibra edildikten sadece 1 ay sonrası!

Yıldırım Demirören yönetimi ibra edildikten 1 ay sonra 27 Mart 2008’de Beşiktaş kulübü, Vicente Del Bosque davasını kaybettiğini resmi olarak açıkladı!

KAP’a gönderilen açıklamada “Eski Teknik Direktörümüz Vicente Del Bosque ve yardımcı antrenörler Francisco Javierh Minano Espin, Francisco Jimenez Martin ve Antonio Grande Cereijo’nun alacaklarına istinaden anapara, faiz ve masraflar olarak toplam 7.961.767 Euro UEFA tarafından, Şampiyonlar Ligi gelirlerimize mahsuben, adımıza ödenmiştir” denilmişti.

Yani CAS üyesi Kısmet Erkiner’in 1 yıl önceden söylediği şeyler ve uyarıları doğru çıkmış, Beşiktaş davayı kaybetmiş, Yıldırım Demirören yönetimi “Del Bosque bize 800 bin dolar borçlu çıktı” deyip ibra edildikten 1 ay sonra davanın kaybedildiğini resmi olarak açıklamıştı.

Bu gelişmelerin gündeme getirilmesiyle birlikte Beşiktaş’ın zarara uğratıldığı iddiasıyla açılan davanın seyri ne yönde olacak, merakla bekleniyor.

Fulya Davası Nedir? Neler Yaşandı? İşte Detaylar

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu