Fulya Davasında Gizlenen Gerçekler: Aker Çıtak Anlatıyor (Video)
Beşiktaş’ta geçtiğimiz hafta sonu yapılan divan kurulu toplantısında Fulya davasının kapandığı ve Beşiktaş’ın zararının olmadığı iddia edilmişti.
Fulya Davasından Şok gelişmeler
Fulya davasının avukatlarından Beşiktaş kongre üyesi ve eski sporcusu Aker Çıtak, divan kurulu toplantısında başkan Ahmet Nur Çebi ve “gönüllü hukuk müşaviri” olarak konuşma yapan avukat Ümit Öndeş’in açıklamalarına cevap verdi.
Çıtak, “Fulya Davası kararını ve 6 yıl boyunca hepimizden gizlenen Tahkim Kararını 2’şer dk.lık 3 videoda özetledim. Beşiktaş kamu yararına faaliyet gösteren bir spor kulübüdür. Beşiktaş’ın her kuruşu üzerinde kamunun, devletin, tüm vatandaşların hakkı vardır. Fulya Davası kapanmadı bilakis yeni başlıyor. 2007 yılı ibrası mahkemece iptal edilmiştir. Fulya zararları dahil 2007 yılının her konusu her zararı için, eski yönetim kurullarına ve Aşçıoğlu’na tazminat, zarar tespit davaları açılabilir. 2014 yılında hepimizden gizli bir Tahkim Kararı alınıp Fulya zararlarının örtbas edilmesi koca bir skandaldır. Ortada büyük bir suç vardır. Karara muhalefet şerhi koyan üye “Karara katılmıyorum, Beşiktaş’ın Fulya’da zararları vardır, bu tahkim kararı hatalıdır” diye yazmıştır.” ifadelerini kullandı.
Aker Çıtak, Twitter’da Paylaştığı Videolarda Şunları Söyledi;
22 Ağustos 2020 günü Divan Toplantısında bir açıklama yapıldı. Fulya davasıyla ilgili konunun artık kapandığı söylendi. Buna gerekçe olarak da Fulya davası olarak anılan 2007 dönemi ibranın iptali davasının mahkeme kararında Fulya ile ilgili bir usulsüzlük bulunmadığına dair ibare yer aldığı söylendi. İkinci bir gerekçe olarak da 2014 senesinde bir tahkim kararı alındığından ve bu tahkim kararıyla artık Beşiktaş’ın zararlarının ortadan kaldırıldığından bahsedildi.
2014 senesinde alındığı söylenen bu tahkim kararı camiaya ilk kez açıklandı. Hepimiz yeni haberdar olduk. 6 yıl boyunca bütün camiadan gizlendi. Bu bir skandaldır.
İbranın İptali Davasının Tarafı Aşçıoğlu Değildir
Önce 2007 yılına ait mahkemenin verdiği kararda ‘Fulya’da usulsüzlük yoktur’ şeklindeki ibarenin ne anlama geldiğini açıklamak istiyorum. Mahkeme kararında geçen bu ibare Beşiktaş’ın Fulya’da bir zararının olmadığının tespiti değildir. O davanın konusu zarar tespit değildir. O davanın tarafı Aşçıoğlu değildir. O dava 2007 yönetimine karşı açılmış genel kurulda alınan ibranın iptali davasıdır. Ve ibra mahkeme kararıyla iptal edilmiştir. O dava kazanılmıştır.
Mahkemenin Fulya’daki bu konuları ibranın iptali için yeterli görmüyorum demesi Beşiktaş’ın Fulya’da zararı yoktur, Beşiktaş Fulya’da zarar ziyan davası açamaz, tazminat davası açamaz, yöneticiler Fulya’dan sorumlu değildir anlamına gelmez. Mahkeme ben ibrayı Matteo Ferrari’den, Del Bosque’den iptal ettim, burada yönetimin ihmali, hatası olmuş diyor.
Mahkeme ibrayı her ne gerekçeyle iptal ederse etsin 2007 döneminin ibrası iptal olduğuna göre artık tazminat davası açılabilir. 2007’deki her işlemden ötürü dava açılabilir, Fulya dahil.
Fulya Davası sürerken, Tahkimi 6 Sene Gizlemişler
Dolayısıyla divan toplantısındaki açıklamalar doğru değildir. Bu bir algı yönetimidir. Samimi ve doğru değildir.
Daha da önemlisi ikinci konu. 2014 senesinde bir tahkim yargılaması yapıldığından bahsedildi. Beşiktaş kulübü ile Aşçıoğlu bir araya gelmiş, bir tahkim heyeti oluşturmuşlar. Devletin mahkemeleri suya düşmüş gibi kendi heyetlerini, kendi mahkemelerini kurmuşlar. Bunu da camiadan 6 sene boyunca gizlemişler. Orada da Beşiktaş’ın bir zararı yoktur, artık Aşçıoğlu’ndan bir şey talep edemez manasında karar almışlar. Bu bir skandaldır, olağanüstü bir olaydır.
Bu tahkim heyetinde yer alan 4 kişi Aşçıoğlu’nun başka ihalelerde ortak olarak faaliyet gösteren bir firmayla bir takım ilişkileri olan kişilerdir. Tahkim heyetinde görev alanlar Nurol İnşaat’ın proje sorumlusu, yönetim kurulu üyesi, dergisinin genel yayın yönetmenidir. Bir tarafta Beşiktaş yönetimi, bir tarafta Aşçıoğlu bir araya gelip Beşiktaş’ın zararlarını yargı kararıyla ortadan kaldırıyorlar. Bu danışıklı dövüştür ve hukuka aykırıdır.
Tahkimin İptali Davası Açılabilir
Mevcut yönetimimiz bu karar muvazaalıdır, taraflıdır, gerçekleri içermemektedir diye iptal davası açabilir. 2007 ibrası iptal oldu, buna göre Fulya dahil o dönemin bütün zarar ziyanıyla ilgili tazminat davası açabileceği gibi 2014’te alınan bu tahkim kararı hukuka aykırı olduğu için ve taraflı, yanlı kişilerce bir araya gelinerek alındığı için bunun da iptali için dava açılabilir.
Hatta burada örgüt kurma suçu akla geliyor. Görevi ihmal, görevi kötüye kullanma suçlarının işlenmiş olabileceği akla geliyor. Mahkemenin yargısını bir kenara bırakıp kendi tahkiminizi oluşturup, bunu da 6 sene boyunca camiadan gizleyip nasıl böyle bir karar alınır da Fulya’yı örtbas etmeye meyledebilirsiniz.
Tahkim anlaşması yapmak, yargılamada taraf olmak konusunda genel kuruldan bir yetki, izin aldınız mı? Beşiktaş’ın mülkiyeti, taşınmazı söz konusu olan bir ihtilafta genel kuruldan izin almadan tahkim anlaşması yapamazsınız. Bu yönden de hukuka aykırıdır. Mevcut yönetimin bu tahkim oluşumuyla ilgili suç duyurusunda bulunması, devleti, içişleri bakanlığını, hazine bakanlığını mağdur olarak bu davaya müdahil etmesi gerekir.
Tazminat Davası Hukuken Mümkündür
Bu tahkim kararıyla ilgili olarak gerçeği yansıtmıyor, Beşiktaş’ın zararlarını ortadan kaldırmıyor diyerek iptal davası açması gerekir. 2007 ve 2014 yönetimlerine karşı da tazminat davası açıp Beşiktaş’ın zararlarını Aşçıoğlu’ndan ve o dönemki yöneticilerden alıp Beşiktaş’ın kasasına koyması gerekir. Şu anda hukuken bunlar mümkündür.
22 Ağustos 2020’deki divan toplantısında yapılan açıklamalar kesinlikle hukuki gerçekleri yansıtmamaktadır.
FULYA DAVASININDA ADI GEÇENLER
Fulya davası sürecinde bir çok kişinin adı geçti bazıları ise süreci sadece uzaktan takip ettiler. Olaylara ve Beşiktaş’ın geleceğine dair olayların dışında kalmayı tercih ettiler.
Fulya Davasının içinde çok aktif olan taraf ve taraflar vardı. İşte onların en önemlileri;
FULYA DAVASI | MESUT YILMAZ | YAŞAR AŞÇIOĞLU | ENGİN BALTACI | AHMET NUR ÇEBİ | YILDIRIM DEMİRÖREN | FİKRET ORMAN | ŞAFAK MAHMUTYAZICIOĞLU | HÜRSER TEKİNOKTAY