HaberSpor Haberleri

Fernandes de Q7 gibi harcanmasın

Manuel Fernandes

Geçen sezonun ilk devresi Quaresma tartışmalarıyla geçmişti. Orman yönetimi, ‘Q7 markası’nı oynatıp satmak yerine kadrodışı bırakmış ve sonunda da 1.5 milyon Euro’luk alacağını ödeme karşılığında sözleşmeyi feshetmişti.

Hürriyet gazetesi yazarı Kenan Başaran’ın yazısı;

 

Demirören, Q7’ye 7.3 milyon Euro ödemişti.
‘Endüstriyel ağız’la konuşursam; yönetim elindeki ‘emtia’yı önce sorun haline getirdi sonra da bedelsiz gönderip şükretti!. Bu sezonu da Fernandes ve Almeida tartışmasıyla geçiriyoruz. Medyadan her gün rest çekilip yine eldeki emtianın değersizleştirilmesinden başka bir şey değil bu..

Fernandes ve Almeida ile yeni sözleşmelerin çoktan yapılması veya satılıp para kazanılması gerekiyordu. Şu saatten itibaren geçen her dakika pazarlık masasında Portekizlilerin elini güçlendirecektir. Yıl sonu istedikleri kulüplerle görüşme hakkı elde edecekler ve siz istedikleri parayı veremezseniz arkalarından el sallamakla yetineceksiniz. 3-5 kuruş edebilecek iki oyuncunuz bedelsiz olarak, elini kolunu sallayarak gidecek. Hatta Almeida için 2 milyon Euro da üste ödenecek. Malum Demirören, menajer Mendes ile böyle anlaşmıştı: Sözleşme bitmeden satılırsa 2 milyon Euro ödersin!..

RONALDINHO MU PIRLO MU?

Bugün “Fernandes ile ilgimiz yoktur” diye yalanlama geçenler de, tribünlerinizin sevdiği oyuncunuza forma giydirmek için yarışacak.

Marifet, “Ya verdiğimiz ücreti kabul ederler ya de giderler” demek değil, yollar ayrılacaksa bile kulübe kâr ettirmektir. Fernandes ve Almeida’nın gitmesiyle taraftarda oluşacak memnuniyetsizlik Ronaldinho ile mi giderilecek? Brezilyalı yeni stadın kombine ve loca pazarlanmasında bir araç olarak görülüyor. ‘Guti-Simao-Almeida-Fernandes-Quaresma’ paketinin(!) ‘satış pazarlama’ açısında katkısı nedir, bir söyleyin lütfen…

Pirlo için “Palavra, 35 yaşındaki bir futbolcunun ne işi var Beşiktaş’ta”diyen Orman’a hatırlatalım: Pirlo 34, Ronaldinho da 33!.. Demirören’in Lale Devri’ni yaşamış siyah beyazlı gönüllerin, takım da rayındaysa, Ronaldinho kadar Pirlo’nun da forması için, yolsuzluk yapıldığı ortaya çıkan Kartal Yuvaları’nda kuyruğa gireceğine eminim!..

Ve eğer başkan, futbolda kurduğu yeniden yapılanmaya gerçekten inanıyorsa hâlâ, dönüp teknik ekibine de bir sorsun: Ronaldinho mu yoksa Pirlo mu? Hasılı, gelinen noktada devre arasında satılamazlarsa şayet, Almeida ve Fernandes ile sözleşme yenilemek kulübün çıkarınadır. Aksi ise külliyen zarar ziyandır.

YENİ stadın kaba inşaat ihalesi yapıldı. 8 firmadan 4’ü teklif verdi. Bunlardan sadece ikisi değerlendirmeye alınmış durumda. Haberler doğruysa kulüp, kumundan çimentosuna ve demirine kadar her şeyi kendisi temin ediyor. Yani ihaleyle aranan esasen müteahhit değil de ‘taşeron’… Bu arada ihalenin TV’den canlı yayınlanacağı açıklanmıştı ama o saatte ‘Bilic ile Yüz Yüze’nin tekrarı vardı. En azından şu stadın kaba inşaatını alacak firmanın yükümlülüklerini öğrensek minnettar olacağız!..

SİYAH:  Kartal Yuvaları’ndaki yolsuzluk.
BEYAZ:  Hentbol takımına sponsor bulunması.

[adrotate banner=”313″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu