HaberPolitika Haberleri

CHP Deniz Feneri dosyasını savcılığa verdi

alikilicchp613

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ‘Deniz Feneri Davası’ ile ilgili elde ettiği 14 klasörlük belgeyi savcılığa verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Ali Kılıç 14 klasörlük dosya ile birlikte Ankara Adliyesi’ne geldi. Dosyaları görevli savcıya teslim eden Kılıç, çıkışta konuyla ilgili soruları cevapladı.

Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla yaklaşık 1,5 yıldan beri ellerinde bulunan Deniz Feneri Almanya dosyasını savcılığa yardımcı olmak üzere teslim ettiklerini aktaran Kılıç, amaçlarının Deniz Feneri Davası’nın sonuçlanması olduğunu söyledi. Taleplerini savcıya da ilettiklerini belirten Kılıç, “Dosyaları teslim ettik. Sonucu hep beraber göreceğiz.” dedi.

Dosyanın içeriğinde Almanya’daki Deniz Feneri yolsuzluğunun olduğunu belirten Kılıç, “Türkiye uzantıları, Alman mahkemesinin ifade ettikleri Türkiye’deki ele başları var. Dosya 6 bin 500 sayfadan oluşuyor. Bildiğimiz kadarıyla savcılıkta sadece 600 – 700 sayfa bulunmakta. Amacımız Adalet Bakanlığımıza yardımcı olmaktır.” şeklinde konuştu. Dosyada Zekeriya Kahraman, Zahit Akman ve arkadaşların isimlerinin yer aldığını ifade eden Kılıç, alınan ifadelerin yapılan soruşturmaların da dosyada bulunduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, “Siyasiler de var mı?” sorusu üzerine Kılıç, “Polis soruşturma dosyasında geçen yıl ağustos ayında CHP eski MYK üyesi olarak yaptığım açıklamada polis, soruşturma dosyasında Sayın Başbakan’ın adının geçtiğini ifade etmişti. O tarihten bu yana Sayın Başbakan adının neden bu dosyada geçtiğini açıklamadı. Haberi var mıydı bilmiyorum. Olduysa bizim açıklamamızdan sonra mutlaka bilmiş olması lazım. Ancak bugüne kadar bir açıklama gelmemesi gerçekten düşündürücü.” ifadelerini kullandı.

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. şu chp enerjisini kendi iç kavgaları yerine dışa dönük mücadeleye kullansa herşey çok güzel olacak. deniz feneri tam unutturulmaya çalışılırken yapılan bu davranış tam yerinde bir tavırdır,devamı gelmelidir, yolsuzluk ,partizanlık,hukuksuzluk ,o kadar çok malzeme varken,seçimede 8ay kalmışken saldırmak zamanıdır. halk da, kendi örgütlsride içe dönük mücadeleden bıkmış durumdalar, her gün zam furyası var,chp halkın tepkisine sahip çıkmalıdır,üniversitelilerin demokrasi mücadelesine destek vermelidir,ücretleriyle alay edilen emekcilerin yanında olmalıdır,bu güzel bir tavırdır,inşallah devamı gelir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu