Ceyhun Kazancı’dan ikinci Onana açıklaması

Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in istifasının ardından eski Beşiktaş ve Passolig genel müdürü Ceyhun Kazancı Onana için açıklama yaptı.
Beşiktaş’ta görevinden daha önce ayrılan ve yaptığı transferler eleştirilen eski sportif direktör Ceyhun Kazancı, son günlerde tartışmalara neden olan Ahmet Nur Çebi’nin iyi futbolcu olduğunu söylediği ön libero Jean Onana ile ilgili açıklama yaptı.
Ceyhun Kazancı: Jean Onana transferine teknik ekiple birlikte karar verdik
Ceyhun Kazancı, Fanatik’teki habere göre son günlerde tartışmalara neden olan ön libero Jean Onana ile ilgili “Kamerunlu oyuncuyu Lens’ten 4.8 milyon euroya alırken, yönetim ve teknik ekiple birlikte karar verdik.
Görüyorum ki Onana’ya fazla şans tanımayan yetkililer, transfer kararını hiç üstlerine alınmıyorlar. Onana’nın arkasında kimse durmuyorsa ben buradayım. Sözlerimin ve kararımın arkasındayım” dedi.
Ceyhun Kazancı Onana transferi için şöyle devam etti:
“Jean Onana savunmanın önünde, defansif özellikleriyle bilinen bir oyuncuydu. Ofansif görevlerde üst düzey performans beklenemezdi. Bordeaux, önceki yıl Şampiyonlar Ligi’nde oynama şansı bulunca Onana’yı Lens’e sattı. Oradan da ihtiyacımıza uygun görerek biz aldık.”
Ceyhun Kazancı, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yüksek bütçelerle yaptığı transferlere de değinerek, “Yılda 10 milyon euro ücretle futbolcu oynatmak kulüpleri finansal anlamda batağa götürür.” yorumunda bulundu.
Kazancı’nın açıklamasında dile getirdiği konuda Jean Onana’nın 4 yıllık kontrat ve bonservis parası maliyeti Fenerbahçe ve Galatasaray’ın aldığı yıldız oyuncuların maliyetinden yüksek olması dikkati çekti.
Onana transferinde hala bilinmeyenler !
Ceyhun Kazancı daha önce yaptığı açıklamada Burak Yılmaz’ın Onana’ya referans olmadığı söylemişti. Ceyhun Kazancı’nın daha önce Ligue 1 temsilcisi Lens’tan sezon başında transfer edilen Jean Onana’nın bonservisine 4.04 milyon Euro verildiğinin açıklanmasına rağmen Onana’nın 4.8 milyon euro olarak ifade edilmesi dikkat çekti.
L’equipe Gazetesi’ne göre Onana için 5.3 milyon euro ödenecek
L’equipe Gazetesi’nin haberine göre; Onana geçtiğimiz Lille’de gittiği Bordeaux’nun küme düşmesinden sonra transfer olduğu Lens’ten ayrılmaya hazırlandığı, 23 yaşındaki önlibero için Beşiktaş ile 4 yıllık sözleşme imzalayacağı ve Siyah beyazlıların, Kamerunlu futbolcunun bonservisi için 5.3 milyon euro ödeyeceği öne sürülmüştü.
İlk 11’de sadece 9 maç !
Burak Yılmaz’ın Lille takımından arkadaşı olan Jean Onana geçen sezon Lens takımı ile Ligue 1’de 21 maça çıkarken, ilk onbirde sadece 9 maça çıktı. Sonradan oyuna girdiği 12 maç dahil toplamda 807 dakika sahada kalan Onana 3 kez sarı kart gördü.
Maç başına 40 dakika sahada yer alan Onana’nın sezonda gol ya da asisti bulunmuyor.

Müslüm Gülhan: “Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Ceyhun Kazancı ve Ahmet Nur Çebi maliyeti 15 milyon euroları bulan Onana transferini açıklamak zorundalar. Burada sıkıntı var.” pic.twitter.com/G97HpKH7MW
— Beşiktaş Postası – BJK (@besiktaspostasi) October 5, 2023