HaberHürser TekinoktaySpor Haberleri

“Böyle hukuksuzluk olmaz! Kongre inandırıcılığını kaybetmiş”

fotograf e1367856781330

Beşiktaş’ın dün yapılan tüzük tadil kongresinde skandal gelişmeler yaşandı. Üyeliği düşen yönetici Nusret Altınbaş oy kullandı. Kongre Divan Başkanlık üyesi Avukat Ömer Bedük ‘Kongre inandırıcılığını kaybetmiş’ diyerek başkanlık divanını terk etti.

Beşiktaş’ta Fikret Orman yönetimi tarafından alelacele hazırlanan tüzük taslağı dün yapılan genel kurulda büyük tartışmalar arasında onaylandı.

Kongrenin en çarpıcı anları ise Kongre Başkanlık Divanı’nda yer alan avukatlar Ömer Bedük ve Turgut Tümer’in kongreyi hukuksuz gördükleri gerekçesiyle divanı terk etmesi oldu.

10. maddenin oylanması sırasında Kongre Divan Kurulu üyesi olan Avukat Ömer Bedük, “Böyle hukuksuzluk olmaz. Bir avukat olarak inandırıcılığını kaybetmiş bir kongrede Divan Başkanlık üyesi olarak oturmayı reddediyorum” diyerek Kongre Başkanlık Divanını terk etti. Bunun üzerine Nurten Gözoğlu seçildi. Daha sonra Turgut Tümer de divandan çekildi.

Üyeliği düşen yönetici oy kullandı!

Kongre üyesi Kadir Kılıç yaptığı konuşmada “Seçimi erkene getirmek için tüzük alelacele değiştiriliyor. Keşke Beşiktaş’ın anayasası bu şekilde değiştirilmesiydi. Kongre üyeleri yeni prıl pırıl üyelerden rahatsız oldu. Beşiktaşlılar Beşiktaşlı kongre üyelerden rahatsız olmasın. Bu tüzük doğmadan küveze alındı. Dün bile geçici 3. madde konuldu. Yaka kartları parası ödeyemeyen kişilere verilmez. Nusret Altınbaş aidatını yatırmamış. 1 Kasım itibariyle yönetim kurulu üyeliği düşmüştür. Sayın Altınbaş şimdi burada oy kullanıyor. Yazık çok yazık. Sayın başkan kendinizde 3 yıl daha görev almayı kendinize yakıştırıyor musunuz?” diye konuştu.

Bunun üzerine Nusret Altınbaş Sicil Kurulu tarafından yönetim kurulu masasından kaldırıldı.

Bilal Özokur isimli kongre üyesi ise yaşananlara şöyle isyan etti:

“Burada evet veya hayır oyu kullanabilirsiniz ama Beşiktaş kongresi inanılmaz tatsız geçiyor. Burada bazı kongre üyeleri konuşanlara küfürler savuruyor. beşiktaş başkanı kürsüye çıkıp konuşma yapana bağırıyor. Beşiktaş hali ortada. Bize bu tür hareketler yakışmıyor.”

Mahkeme yolu göründü

Kongrede hukuksuzluk yapıldığını belirten başkan adayı Hürser Tekinoktay, yönetim kurulu üyesi Levent Erdoğan, Fuat Yaman’ın da aralarında olduğu sporcu kongre üyeleri salonu terk etti. Yaklaşık 1600 kişiyle başlayan Beşiktaş tüzük tadil genel kurulu sadece 50’ye yakın üyenin katılımıyla sona erdi.

Beşiktaş’ın hukukçu kongre üyelerinin genel kurulda yaşandığını iddia ettikleri hukuksuzluklar üzerine mahkeme yoluna giderek kongrenin iptalini isteyecekleri öğrenildi. Avukat Ali Rıza Dizdar da “7. madde geçersen maalesef çok sevdiğim kulübü mahkemeye vereceğim” diye konuşmuştu.

[adrotate banner=”292″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu