GündemHaber

Beşiktaş Yıldız Koleji’nde Yerli Malı Haftası kutlandı

yildiz koleji yerli mali

Resmi adı “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” olan Yerli Malı Haftası, tüm yurtta kutlandı. 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan hafta dolayısıyla yurdun 4 bir yanındaki okullarda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yerli ürünlerin kullanımı ve tüketiminin artmasını teşvik etmek amacıyla 1946’dan bu yana resmi olarak kutlanan Yerli Malı Haftası için okullarda çeşitli etkinlikler yapıldı.

yildiz koleji besiktas 2Bu etkinlikler kapsamında tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatıldı, yapılması gerekenler konusunda resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi. Konuyla ilgili dereceye giren eserler ödüllendirildi.

Fikir olarak ilk kez ulu önder Atatürk’ün başkanlığında 1923 İzmir İktisat Kongresi’nde ortaya atılan Yerli Malı Haftası’nın amaçlarından biri yerli malların üretilmesi ve kullanılması olmuştu.

Bu amaçla Yıldız Koleji’nde de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler hazırladıkları tiyatro oyunlarıyla, yerli malı kullanımının önemine dikkat çektiler.
Bazı öğrenciler, hazırladıkları kompozisyonları, bazıları ise yazdıkları şiirleri okudular.

[adrotate banner=”84″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu