HaberSpor Haberleri

Çile Kartalım çile! Beşiktaş: 1 – Kasımpaşa: 1

schuster kulubee613

Beşiktaş’ta rotasyon çilesi devam ediyor! Cömert Beşiktaş’tan puanı kapan son takım galibiyeti bulunmayan ve ligin dibine demir atan Kasımpaşa oldu! 1-1…

10 yabancılı Beşiktaş sahaya 4 yabancıyla çıktı! Erhan Güven tribünleri kanser etti!

Bursaspor, Kayserispor ve Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada galibiyeti olmayan 2 puanlı Kasımpaşa’yı Fiyapı İnönü Stadı’nda ağırlayan Beşiktaş, tel tel döküldüğü maçta 1 puanı İsmail Köybaşı’nın şans golüyle kurtardı.

Uzatma dakikalarında Bülent Yıldırım karambolden ofsayt çıkardı ve Beşiktaş’ın golünü geçerli saymadı. 90+3’te kazanılan penaltıyı ise Guti kaleciye nişanladı.

Siyah-Beyazlılar maça Rüştü Reçber, Erhan Güven, İbrahim Toraman, Ersan Gülüm, İsmail Köybaşı, Fabian Ernst, Marco Aurelio, Guti Hernandez, Filip Holosko, Nihat Kahveci ve Bobo 11’iyle çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında baskılı gibi görünse de net bir pozisyona giremeyen Beşiktaş taraftarına kahır dolu bir ilk 45 dakika izletti.

İkinci yarıya ise Schuster anlamsız bir değişiklikle başladı. Quaresma’yı oyuna alarak hücumu güçlendirmeye çalışan Bernd Schuster oyundan çıkaracağı futbolcu olarak Aurelio’yu seçince orta saha hakimiyeti Kasımpaşa’ya geçti.

57. dakikada Holosko’nun yerine Tabata, 74. dakikada ise Erhan Güven’in yerine Hilbert oyuna dahil oldu.

Yapılan bu değişiklikler de Beşiktaş’a değil gol, pozisyon bile getirmedi! Uzun sakatlık döneminin ardından forma giyen Quaresma etkisiz kaldı.

Tribünlerdeki 25 bin Beşiktaş taraftarını iyice çileden çıkaran gol 77. dakikada geldi. Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında kötü ortaya Ersen Martin kötü bir kafa vuruşu yaptı. Ancak Rüştü Reçber topu kalesinde gördü ve Kasımpaşa 1-0 öne geçti.

Beşiktaş’ın baskısı ise ancak 80. dakikadan sonra başladı. Quaresma’nın trivelası kaleci Tolga’da kaldı.

81. dakikada ise Fabian Ernst’in ceza sahası dışından çektiği sert şutta top yandan auta gitti.

Beşiktaş’ın aradığı gol 85. dakikada geldi. Ceza sahasının dışında sol çaprazda topla buluşan İsmail Köybaşı’nın orta mı şut mu anlaşılamayan vuruşunda top Kasımpaşa defansına çarparak ağlarla buluştu ve Beşiktaş 1-1’lik eşitliği yakaladı.

90+2. dakikada ise çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı. Soldan İsmail Köybaşı arka direğe ortaladı. Nihat vurdu kaleci Tolga’dan döndü, kale sahasında Tabata vurdu yine Tolga’dan döndü, Guti dokundu kale önünde yatan futbolculara çarptı, boşta kalan topa Quaresma ve Bobo birlikte hamle yaptı, top ağlara gitti. Ancak Bülent Yıldırım, yardımcısının kaldırdığı bayrağa uyarak ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

90+4. dakikada ise İnönü Stadı’nda yine nefesler tutuldu.

Nihat Kahveci’nin düşürülmesiyle kazanılan penaltıda topun başına yorgunluktan ayakta duracak hali kalmayan Guti geçti. Tecrübeli futbolcunun vuruşunu Tolga kurtardı ve karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu