HaberSpor Haberleri

Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya

Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya

Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası Finali ’nde Kayseri Kadir Has Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş İstanbul Büyükşehir Belediye Finali saat 20.00’de başlayacak. Beşiktaş İBB maçını hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Yunus Yıldırım’ın yardımcıları Baki Tuncay Akkın ile Volkan Narinç olacak. Maçın dördüncü hakemi ise Barış Şimşek.

Beşiktaş İBB maçı bu akşam saat 20.00 ‘den itibaren TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak.
Takımlar Hakkında Bilgiler

BEŞİKTAŞ

Spor Toto Süper Ligi’nde şampiyonluk mücadelesinden erken kopan Beşiktaş, bugün Ziraat Türkiye Kupası Final’inde karşılaşacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u (İBB) yenerek 2 sene sonra kupayı tekrar müzesine götürmek istiyor. Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nı alırsa önümüzdeki sene Avrupa kupalarında mücadele edebilecek. Beşiktaş kupayı İBB’ye kaptırırsa önümüzdeki sene Avrupa kupalarına katılamıyor.

Beşiktaş’ta kart cezası nedeniyle İbrahim Toraman İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB)karşısında forma giyemeyecek. Beşiktaş’ta cezalı olan İbrahim Toraman’ın yanı sıra, sakatlıkları süren Ersan Gülüm, Nihat Kahveci, Matteo Ferrari, Mert Nobre ve Hakan Arıkan da final maçında İBB’ye karşı forma giyemeyecek.

İSTANBUL B.B.

Spor Toto Süper Ligi’nde iyi bir sezon geçiren ve büyük takımların kabusu olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB), önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılabilmek için, bugün karşılaşacağı Beşiktaş’ı yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nı kısa klüp geçmişinde ilk defa müzesine götürmek istiyor. İBB, bir ilki gerçekleştirerek kupayı kazanmanın hesaplarını yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Abdullah Avcı, Beşiktaş karşısında ellerinden mücadeleyi göstererek kupada şampiyonluğu hedeflediklerini belirtti. İBB Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanıp tarihinde ilk kez Avrupa Kupalarında mücadele etme hakkı kazanmak istiyor.

İBB’de devre arasında Beşiktaş’tan kiralanan Holosko centilmenlik gereği oynatılmayacak. Atrıca takımın önemli isimlerinden Ali Güzeldal da sakatlığı nedeniyle Beşiktaş’a karşı forma giyemeyecek.

Dikkati Çekenler

Takımların Muhtemel Kadroları

BEŞİKTAŞ

Rüştü Reçber
Ekrem Dağ
Sivok
Aurelio
İsmail Köybaşı
Hilbert
Necip Uysal
Simao
Guti
Quaresma
Almeida

İSTANBUL BB.
Behram
Rızvan
Serhat Akyüz
Marcin Kus
Gökhan Süzen
Efe
Zeki
Abdülkadir
Holmen
İbrahim Akın
Herve Tum

Beşiktaş son 6 sezonda 4 kez Türkiye Kupası finali oynadı

Ziraat Türkiye Kupası’nda son 6 sezonda finale en çok kalan takım Beşiktaş oldu. Türkiye Kupası Finalinde Beşiktaş 2005-06 sezonunda Fenerbahçe’yi 3-2 , 2006-07 sezonunda K.Erciyesspor’u 1-0 , 2008-09 sezonunda yine Fenerbahçe’yi 4-2 yenerek kupayı müzesine götüren Beşiktaş bu sezon da finale kalmayı başardı. Beşiktaş kulüp tarihinde toplamda 15. kez finale kalarak bu alanda rekoru elinde bulunduruyor. Beşiktaş geride kalan 14 kupa finalinde 8 kez kazanarak kupanın sahibi oldu.

[adrotate group=”70″] [adrotate group=”68″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu