HaberSpor Haberleri

Kendinle Yüzleş Bursa

teomanakbennnBursa yıllar öncesinden start verdiği, dram olarak başladığı oyunu, her sene biraz daha aksiyona çevirerek devam ediyor. Menfaati bunu emrettiği için, oyunun ne kadar kabak tadı verdiğiyle de pek ilgilenmiyor.

Ama artık Türkiye belli sebeplere sahip belli kişiler dışında bu oyuna prim vermiyor. Oscar’lar kesildi, salonlar boşaldı. Bursa taraftarı boş koltuklara oynuyor. Sözü geçen takımlar klasmanına yükselmek için sözü geçen takımlardan biriyle husumet geliştirmek taktiği artık çöktü. Ortada rakip yok, ortada taraftar yok, ortada daha maç yok, “Çıktık sahneye artık, yapacak bir şey yok” dediler, polise, olmadı kendi hemşerilerinin araçlarına dükkânlarına girdiler, gerçek yüzleri bir kez daha görüldü.

Şimdi savunma vakti: Vali hata etmiş, emniyet kusur etmiş, federasyon onu yapmış, bilmem kim bunu yapmış. Tek suçsuz var, polis taşlayan, polise kamayla palayla koşturan, şehri yangın yerine çeviren Bursaspor taraftarı. Bursaspor kulübü? Onlar zaten suçsuz. Taraftar bir şeyler yapmış, kaldı ki onu da stadyum dışında yapmış, Bursaspor’un bunda ne kusuru varmış.

Bursa yönetimi, ülkedeki her yönetim gibi ikili oynuyor. Taraftarına “O meşhur son beş haftaya kadar, oynadığımız 30 deplasman maçında 25 mağlubiyet, 5 beraberlik aldık. Son beş hafta içinde durup dururken ikisi deplasman olmak üzere beş galibiyet aldık, ama son beş takımın beşi birden coşup beşer galibiyet alınca küme düşen biz olduk. Beşiktaş’ın kime ne kadar oynadığı kime ne kadar oynamadığı çok ikinci planda bir konu. Yeter, bitirin bu saçmalığı” demiyor. “İstediğiniz nedir kardeşim, sonrasında şampiyon bile olduk, hem de kaderin cilvesine bak ki bir de son maçta Beşiktaş’ı yenerek şampiyon olduk. Daha hala neyin kavgası dalaşı?” demiyor. “Daha ne olduğunda bu intikam alınmış olacak?” diye sormuyor. Çünkü bu husumet sayesinde yükselmeye çalıştıkları üst klasman, taraftarının artık Eskişehir’e, Kocaeli’ye, Antalya’ya değil, büyüklerden birine çemkirmesi onların da hoşuna gidiyor. Ondan sonra çıkıyor “Neden hükmen mağlup oluyoruz, bizim suçumuz ne?” diyor. “Biz bir şey demedik ki taraftara” diyor.

Senin suçun, zaten taraftarına bir şey dememek. Söylenecekleri söylememek.

Senin suçun, bu saçmalığı bitirebilecek tek oluşumken, bunun için kılını bile kıpırdatmamak.
Senin suçun, hala çıkıp, iptal edilmiş maç için, İstanbul basınını, ülkeyi ‘Hükmen mağlubiyet konusunda yönlendirmek’le itham etmek. Senin suçun, bu konudaki yönetmelikten bile bihaber olup orada yöneticiyim diye oturmak. Senin suçun, bu yönetmeliği söylediklerinde başkanının çıkıp “Her şey yönetmelikle mi? Bu olay yönetmelik dışında değerlendirilmeli” derken “Başkan saçmalama” dememek. Senin suçun, bu süreci başından beri art niyetle yönetmek, işler bugün ayağına dolaşınca oraya buraya saldırmak, taraftarının sokakta yaptığını, kendin yönetim katında yapmak, polis öldürmeye teşebbüs etmiş binlerce çapulcunun yol açtığı bir utanç günü için, özür dilemek şöyle dursun, bir de Bursa Barosu avukatlarını seferber etmek. Senin suçun, “Küme düşersek her şey daha kötü olur, siz bilirsiniz” diyen Diyarbakırspor başkanından tek farkın olmaksızın, utanmadan “Bursa’ya ceza verirseniz her şey daha kötüye gider” diyerek bir de federasyona tehdit savurmak.

Sevgili Bursa, Küme düşeli 7 yıl olmuş, üstüne şampiyon bile olmuş Sevgili Bursa;
Türkiye’de Şan’la, Şeref’le, Hak’la anılan tek takım Beşiktaş’ı ona buna oynamamakla suçlarken, Kayseri, Altay seni neyle anıyor, buna da bak. Onlar sana şikeci dedi diye sen kendi gözünde kendine ne kadar şikeci olduysan, Beşiktaş da Akçaabat’a Rize’ye oynamamakla itham edildiğinde o kadar dert ediyor bunu, buna inan.

Yıllardır Beşiktaş’tan nemalanarak, Beşiktaş hırsıyla şampiyon bile olarak, Beşiktaş’tan yeterli faydayı sağladın. Artık önüne bak.

Nasıl bir düşmanlık anlayışın varsa, dünyada millet o takımdan transferini düşman diye en son 19. yüzyılda yapmışken, senin için dışın Beşiktaşlı olmuş, teknik direktörün, yardımcı antrenörün, defansın, orta sahan, yedeğin, yabancın, her tarafın Beşiktaşlı, en azından tutarlı ol.
Lütfen: Kendinle yüzleş Bursa.

Teoman Akben

[adrotate banner=”107″]

[adrotate group=”3″]

Dikkati Çekenler

2 Yorum

  1. yazdıklarınız iyi güzel hoşta ortada hiç mi tahrik unsuru yok beşiktaş taraftarı sütten çıkmış ak kaşıkmı sanki istanbuldaki maçta polis bariylerlerini yıkıp bıçaklarla adam yaralayan sizler değilmisiniz bunları neden yazmıyosunuz.geçen sezon son şampiyonluk maçında bir tane bile küfür duydunuzmu hayır çünkü ortada tahrik yoktu.hiç kimse bu olaylarda bizim suçumuz yok diyemez bizde hatalıyız sizlerde.ama siz yazarlar böyle tahrik edici yazılar yazmaya devam ederseniz unutmayınızki bu olaylar son bulmaz nefret dahada büyür hiç kimsenin aklına gelmiycek kötü olaylar meydana gelir Allah korusun cinayetler olur analar ağlar rica ediyorum biraz daha yapıcı yazılar yazınız tşk.ederim.

  2. bu adam beşiktaşlı olupta çarşı’ya en çok giydiren adam. beşiktaş taraftarının suçlu olduğu yeri herzaman yazıyor.
    yazı da yeterince yapıcı ve tarafsız. kimsenin cinayet işlemesine anaların ağlamasına bilmemneye sebep olacak bir satır yok. nesinden tahrik oldunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu