Beşiktaş’ta futbol bitiyor, inşaat başlıyor
Beşiktaş, Fulya'da Süleyman Seba ve Şevket Belgin spor salonlarının da üzerinde bulunduğu 2 hektardan büyük alanın inşaat projesi olmasına tepki büyük

Beşiktaş’tan Süleyman Seba’nın adı siliniyor
Beşiktaş Fulya’da Süleyman Seba ve Şevket Belgin spor salonlarının da üzerinde bulunduğu 2 hektardan büyük alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “rezerv yapı alanı” kapsamına alındı.
Afet riski gerekçe gösterilerek yapılan bu değişiklikle bölgedeki spor odaklı kullanım yerini konut ve ticari projelere bırakacak.
Ayrılan arazinin yüzde 70’i konutlara, yüzde 30’u ticari bölümlere ayrılacak; 10 katlı bloklar inşa edilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alanın tünel koruma kuşağında kaldığını belirtirken; Devlet Su İşleri ise bölgenin yeraltı suyu işletme sahası içerisinde olduğunu hatırlattı.
Bu projeyle, bölgedeki mevcut lüks konut aksının tamamlanması öngörülüyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Meclis Üyesi Hüseyin Sağ ise Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı‘yı şu sözlerle eleştirdi:
“Kulüp Başkanı Serdar Adalı, Hüseyin Yücel’e daha önce ne diyor ‘Spor alanını imara açamazsın Beşiktaşlılara ait’ şimdi kendisi ne yapıyor 20.000 metre kare spor alanını, Rezidans AVM olarak imara açıyor eski planda 20 bin metrekare spor alanının 15 bini ticaret alan oldu. Yüzde 93 olan spor alanı yüzde 16’ya düşerken ticaret alanı yüzde 70 oldu.”
“Kulüp başkanı olacaksın 20 bin metrekare spor alanını imar rantına kurban edeceksin, sonra çıkacaksın ‘Gençlerimiz bizim için önemli’ deyip gençlere örnek olacaksın! Nerede spor yapsın rezidansın katlarında mı AVM’nin içinde mi utan. Gariban gençler rezidansın içine giremez, güvenlikler bırakmaz.”
“İlçede yaşayan kişilere öneriyorum plan değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda askıda. Son itiraz etme günü 20 Ocak. İtiraz edin, dava açın, spor alanınızı geri kazanın. Bu sizin vatandaşlık göreviniz çocuklarınız için bunu yapın. İmar rantına dur deyin.”





