HaberPolitika Haberleri

Başbakan Erdoğan: Ergenekoncular Wikileaks’e sarıldı

erdogan ilbaskanlari topl6131

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, fikir özgürlüğünü şiddete bulaştıranlara milletin itibar etmeyeceğini belirtti.

Başbakan, “Onların bütün derdi haber olmak. Kendilerini manşetlerde gören eylemciler şiddetin dozunu daha da artırıyor. Demokratik davrandıklarında haber olamadıkları için polise saldırıyorlar.” dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak, son günlerde yaşanan provokatif olaylara partililerin dikkatini çekti.

Seçime 6-7 ay kaldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, öğrenci ve sokak olaylarından medet umanların bunların devamını istediğini söyleyerek, partililere uyarılarda bulundu.

”MUHALEFET İFTİRA SİYASETİ GÜDÜYOR”

AK Parti Genel Merkezi’nde il başkanlarına seslenen Erdoğan, teşkilatları 2011 için uyardı. Konuşmasında, ‘muhalefetin son şansı’ diyen Erdoğan, ”Muhalafet partileri için 2011 seçimleri çok büyük bir sınav olacak. 2011’de başarısız olurlarsa seçmenlerinin yüzlerine bakamayacaklar. Bu yüzden üslupları gittikçe hırçınlaşıyor. Böyle prim toplamaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de pek çok sorunun aşıldığını, ancak muhalefet sorununun aşılamadığını belirten Erdoğan, muhalefetin, ‘iftira siyaseti’ güttüğünü savundu. Erdoğan, ”Hakaret ve iftira bumerangdır. Döner sahibini bulur. CHP, MHP ve BDP seçmenin liderlerinin dil ve üslubundan rahatsız olduklarını biliyorlar. O insanlar hakaret edilenlerin, kendi ülkelerinin başbakanı ve bakanları olduğunu biliyorlar.” diye konuştu.

”(ERGENEKON) SORGUSUZ SUALSİZ WIKILEAKS BELGELERİNE SARILDI”

Başbakan, konuşmasında, Wikileaks belgelerinin, Ergenekon’un işine yaradığını belirterek, ”Baktılar ki Wikileaks belgeleri, Ergenekon ile benzer bir işi yapıyor, aynı vazifeyi görüyor, sorgusuz, sualsiz Wikileaks belgelerine sarıldılar.” dedi.

Kendileri hakkındaki eleştirilere sert cevaplar veren Erdoğan, özellikle CHP’nin Wikileaks belgelerindeki bazı iddiaları gündeme taşımasına şu cevabı verdi: ”İftirayı dahi kendileri üretemiyorlar, yabancı diplomatlardan ödünç alıyorlar. Yabancı internet (Wikileaks) sitelerinin iddialarını alıp bunun borazanlığını yapıyorlar. Bunlar biliyorsunuz aynı zamanda Ergenekon avukatlığını da yapıyor. Sürekli avukatlığını yapmak üzere seferber olmuş durumdalar. Geçmişte Ergenekon’dan besleniyorlardı, şimdi Wikileaks’tan.”

”CHP LİDERİ (KILIÇDAROĞLU) ÖNCEKİ LİDERİNİN (BAYKAL’IN) İFTİRALARINA SARILDI”

Başbakan Erdoğan, dönemin 28 Şubat Valisi Erol Çakır’ın iddialarından yola çıkarak, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendileri hakkındaki suçlamalarına şu anki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dört elle sarıldığını savundu.

Bu konuda belge isteyen Kılıçdaroğlu’na cevap veren Erdoğan, ”En sert şekilde böyle bir şey olmadığını söylediğimizde yüzleri kızaracağı yerde, utanacakları, sıkılacakları yerde ‘belgesini getir’ diyorlar. Yahu sen 12 Eylül halk oylamasında gidip muhtardan belgeni alamadın, oy kullanamadın. Şimdi kalkmış bizden belge istiyorsun. Belge kim, sen kim. Ben ‘ispat edin, hesapları bulun hem o hesaplardaki paraları, hem mal varlığımı size bağışlayacağım’ diyorum. Açıklama yapıyor ‘biz haram para istemeyiz’. Anadolu’da bir söz vardır ‘her boyayı boyadın bir fıstık yeşili kaldı” şeklinde CHP liderine yüklendi.

Kılıçdaroğlu’nun, Baykal tarafından da daha önce gündeme getirilen bu yöndeki iddiaları konusunda Erdoğan, ayrıca şunları söyledi: ”Bu söyledikleri lafı eski genel başkanı da söyledi. Çeşitli gazetelere para aktardığımı söyledi. O zaman dokunulmazlığım da yoktu. Neden o zaman bana dokunulmadı. İstanbul Valisi kaynak üstelik. Yaptıkları müracaatı da o zamanın hükümeti karşılıksız bıraktı. Delili olmaz çünkü, yok böyle bir şey…Hala müflis tüccar…”

”MUHALEFET SOKAK EYLEMLERİNDEN MEDET UMUYOR”

Başbakan Erdoğan, seçime 6-7 aylık bir süre kaldığını ve bu sürede öğrenci ve sokak olaylarına dikkat çekti. Erdoğan, konuşmasında, muhalefetin bu tür olaylardan medet umduğunu savundu. Erdoğan, bu konuda şöyle konuştu:

”CHP, bütün illegal eylemlerin içinde yer alanları Meclis’e getiriyorlar. Onlarla seçim kazanacağını düşünüyor. Fikir ve düşünce özgürlüğünü şiddete bulaşanlarla elele verdikleri zaman benim milletim hiç bir zaman itibar etmez. Onların bütün derdi haber olmak. Kendilerini manşetlerde gören eylemciler şiddetin dozunu daha da artırıyor. Demokratik davrandıklarında haber olamadıkları için polise saldırıyorlar.”

Üniversitede yumurtalı saldırı olayına da değinen Erdoğan, ”Adeta okulun içini savaş alanına çeviriyorlar. Ve bizler acaba bu mekanları nasıl daha fazla geliştireceğiz, bunun mücadelesini veriyoruz. Baskı ve şiddeti özgürlük gibi gösterenler demokrasi adı altında faşizm yapıyorlar. Önce ana muhalefetin temsilcisi, iktidarı faşistlikle damgalarken, oradaki öğrencilere de faşistliktir diyor. Arapların bir ata sözü var: Men dakka dukka. Bugün bu eylemi tetikleyenler, o kitlenin hedefi oluyor. Ankara SBF’de bizim arkadaşımızla birlikte kendileri de eyleme maruz kaldı.” diye ifade etti.

”GENÇ NESLE TÜRKİYE’NİN GELDİĞİ NOKTAYI ANLATMALIYIZ”

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin son 8 yılda çok önemli bir noktaya geldiğini ve bunun özellikle genç nesle anlatılması gerektiğini belirti. Erdoğan, hedeflerinin tüm Türkiye’yi kucaklamak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

”Halkla, hangi partiye oy verdiğini gözetmeden ayrımcılık yapmadan yaklaşacağız. Derdimiz, oylarımızı muhafaza etmek, üzerine bir kaç puan eklemek değil, Türkiye’nin tamamına seslenmektir. Muhalefet, ülke ekonomisi ya da diğer konularda fikir üretmiyor. Bu konuları halka en iyi biz anlatacağız. Onlar ekonomi, yatırım, siyaset kuramazlar. Dış politika ile ilgili hiç bir vizyonu yok. Terörle mücadele konusunda ezberleri tekrar etmenin, kendilerini yalanlamanın ötesine geçemediler. Millet adına tek bir çözüm projelerini göremezsiniz. Biz şu anda 2023’ün projesini yapıyoruz. Çünkü 100. yılda Türkiye’yi dünyanın en iyi 10 ülkesinin arasına nasıl yerleştireceğiz, onun mücadelesini yapıyoruz.”

[adrotate group=”38″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu