HaberSpor Haberleri

Atıf Keçeci’den Quaresma konusunda yaşananların acı özeti!

qBeşiktaş A.Ş.’nin bağımsız üyelerinden, siyah beyazlı camianın etkin kongre üyesi Atıf Keçeci, Quaresma konusunda yaşananları özetledi.

NTV Spor Radyo’da Bülent Yüksel’in sunduğu “13” programına katılan Atıf Keçeci’nin Quaresma konusunda anlattıkları şöyle;

Takım oyuncusu olmadığı için ben Quaresma’nın transfer edilmesine bile karşı olan bir insanım. Futboluna, yeteneğine laf söylemem, söyleyemem.

Fikret Orman yönetimi nisan başında göreve geldi. Ve sezon sonunda parasının yüksekliğinden ötürü bir takım fedalar istendi. Almeida kulüp bulsaydı gidecekti, gidemedi, aynı paraya hala oynuyor. Samet Aybaba’nın teknik direktör olarak ismi bile geçmiyorken Haziran, Temmuz aylarında sen bunu değerlendirmemişsin yani bir yere gitmesi için çaba sarfetmemişsin ve bünyende tutuyorsun.

Sonra Temmuz ayında teknik direktör geliyor diyor ki benim takımımda Quaresma’ya yer yok. Niye yer yok? Bir teknik adam sistemime uymuyor diyebilir, prensiplerime uymuyor diyebilir. Ama gelip görmeden böyle diyemez. Yönetimin istememesine teknik direktör de ayak uydurdu.

Yönetim dedi ki 3 milyon 750 bin Euro’yu 2.5 milyon euroya indirmek istedi. Sonra Almeida’dan fazla verelim, 2 milyon 700 bin verelim dediler. Ama Quaresma 3 milyon euroda diretti. Bu arada milli takımın Ümraniye’de kampı başladı. Quaresma da Ümraniye’de kalamayacağı için yönetimden izin aldı. Fenerbahçe maçından önce Fikret Orman çevresindeki yöneticilere Quaresma’yı çağıralım mı diye danışıyor. Bu arada Quaresma 3 milyon istiyor, yönetim 2.7 milyon teklif ediyor. İnternet sitesinden “Quaresma defteri Ocak ayına kadar kapanmıştır” diye açıklama yapılıyor.

Fikret Orman’ın danıştığı yöneticiler diyorlar ki yapacaksınz şimdi yapın. Yarın Fenerbahçe maçı kötü biterse muhtaç oldular o yüzden affediyorlar diyebilirler diye görüş bildirdiler. Ama açıklamıyorlar. Pazar günü maç oynanıyor, kaybediliyor ve maçtan sonra Şükrü Saraçoğlu’nun locasında başkan ve sorumlu kişiler oturup konuşuyorlar, Quaresma’nın geri gelmesine karar veriyorlar. Ertesi gün Anadolu Ajansı’ndan Quaresma affedildi diye haber geçildi. Aradan 4-5 saat geçtikten sonra bu sefer Fikret Orman’ın açıklaması var. Quaresma ile ilgili hiçbir gelişme yok aynı noktadayız diyorlar.

Anadolu Ajansı’nda bu haber geçtikten sonra Quaresma’ya ulaşmak istiyorlar ama adam izin aldı ve uçakta. Menajerlerine ulaşıyorlar, bu sefer de Quaresma kabul etmiyor Fenerbahçe yenilgisinden sonra istenen indirimi.

Quaresma 2.7 milyon euroyu kabul etseydi o an 2015’e kadar sözleşme yapılacaktı.

Yöneticilik sanatı diye yazı yazdım. Yöneticiliğin okulu yoktur bu tecrübe işidir dedim. Amatör ruhla bu işler olmaz. Tecrüben yoksa tecrübelilere danışacaksın. Danışmazsan da bu hale düşer herkesin ağzına sakız olursun. 109 yıllık Beşiktaş bunları hak etmiyor, çok üzülüyorum.

[adrotate banner=”346″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu