GündemHaber

Asım Kantoğlu: CHP’ye verdiğim emeklere yazık

Asım Kantoğlu

CHP Beşiktaş meclis üyeliği listesinde eski bakan oğulları ve eski bakan Onur Kumbaracıbaşı da yer aldı. İsmail Ünal hakkındaki yolsuzluk iddialarını sürekli gündeme getiren Asım Kantoğlu ise ancak 21. sıraya yazıldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer’in bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle;

CHP Beşiktaş meclis üyeliği listesinde oğlu değil, bakanlardan Onur Kumbaracıbaşı’nın isminin bulunduğu
açıklandı. Kumbaracıbaşı İnönü hükümetlerinde İmar ve Bayındırlık Bakanlığı yaptı. İstemihan Talay’ın oğlundan başka Hikmet Çetin’in oğlu Arın Çetin’in de 5’inci sıradan aday yapıldığı dikkat çekti. Eski bakanlarda Giresunlu İbrahim Özdemir’in oğlu K. Seçkin Özdemir de Eyüp’ten 3’üncü sıra adayı olmuştu.

Beşiktaş Belediyesi’nde uzun yıllar Zabıta Müdürlüğü yapan ve başkan İsmail Ünal hakkında birçok iddiaya dayanan dosyayı Genel Merkeze gönderen Asım Kantoğlu listenin 21’inci sırasına konulduğu açıklanırken, daha sonra bizi arayan Kantoğlu “Kamu yönetimi okudum. Beni çizerek yerime ortaokul mezunu, Korkmaz Yiğit’in yakını Çetin Kırışlıgil’in konulması beni çok yaraladı. CHP’ye verdiğim emeklere yazık” dedi.

Erzincan’ın Kemah ilçesinde 1989-1999 arasında 10 yıl süreyle belediye başkanlığı yapan Cevdet Bayrak yer aldı. Şişli’de sözleşmeli çalışan Bayrak’ın, Fıratpen’in sahibi Nevzat Demir’in ricası üzerine aday gösterildiği öğrenildi. Bu arada CHP’den kendisine ilgi gösterilmeyince DSP’den Beşiktaş adayı olan Can Ataklı meclis listesini dün Seçim Kurulu’na verdi.

CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, istifa edip önce bağımsız, sonra DSP’den aday oldu. Partisinden aday gösterilmeyince DSP’ye katılan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan geniş bir ekiple sahaya ineceğini açıkladı.

[adrotate banner=”133″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu