Beşiktaş İlçesinden HaberlerGündemHaber

Murat Hazinedar hakkında OdaTV’den şok iddialar

Murat Hazinedar

Daha önce de yolsuzluk suçlamalarıyla gündeme gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında OdaTV kapsamlı bir dosya hazırladı. Dosyada şok iddialar var.

OdaTV’nin özel haberi;

CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın 2013 yılında sadece 21.308,94 TL vergi ödediği halde 2014 yılında Beşiktaş Belediye Başkanı olarak göreve başladıktan sadece 1 yıl sonra toplamda 5,5 milyon TL’yi bulan villa ve yanındaki arsa (edinim tarihi 20.03.2015) için ödediği bedelin yanında, eşi Özlem Hazinedar’ın ortalama 750 bin TL değerinde arazi aracı olan (2015 model) Range Rover 3.0 TDV6’yı satın almasını daha önce gündeme getirmiştik.

Hazinedar haberin ardından yaptığı açıklamada “göreve başladığımda, toplam mal varlığı 52 milyon lira olan bir avukat ve işadamıydım” diyerek yanıt verdi. “30 Mart 2014 tarihinde, Beşiktaş Belediye Başkanı seçildikten sonra, yasa gereği, Beşiktaş Kaymakamlığına, kendim ve eşim adına mal beyanında bulundum” dedi. Kendisinin de malvarlığının araştırılmasını istedi.

Oysa “bir belediye başkanının kendi görev bölgesinde, kendi parasıyla dahi olsa imar rantına açık bir yer satın alması ne kadar etik” sorusu bu kadar bile olsa hala havadaydı.

Konu Hazinedar olunca ne muhalefet ne de Hazinedar’la birçok ortaklığı olan iktidar söz konusu soruları soramadı.

Ancak Odatv o dosyayı bugün bir daha kapatılamayacak delillerle açıyor.

Bakalım bu kez üstünü örtebilecekler mi?

Hazinedar’ın “paralı” ve “parasız” adamları bu kez neler söyleyecek?

Gelelim o malvarlığını tartışmalı yapan Beşiktaş Belediyesi’ndeki dönen dolapları ortaya çıkaran Bilge Solyumruk’un paylaştığı belgelere.

Önce şunu söyleyelim Hazinedar’ın arsayı aldığı isim Yüksel Ersoy.

Haberin devamı ve belgeler için tıklayın

[adrotate banner=”133″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu