Kültür & Sanat Haberleri

Antalya Piyano Festivali’ni Fazıl Say açıyor

fazil say260Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin 11′incisi 26 Kasım-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin açılışı Fazıl Say’ın son eseri Nirvana Burning’in Türkiye prömiyeri ile yapılacak.

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı 11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 26 Kasım’da Antalya Kültür Merkezi(AKM)’nde başlayacak. Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya’da buluşturan festival, bu yıl da geniş repertuvarı ve renkli programıyla dikkat çekiyor. 11. festival sadece sahne konserleriyle sınırlı kalmayacak. Festivale katılan sanatçılar okullarda düzenlenecek workshoplarda öğrenciler ile buluşacak. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da şehrin uzak bölgelerinde düzenlenecek etkinliklerle konserleri takip etme şansı olmayanlar klasik müzikle tanışma fırsatı yakalayacak.

Genel Sanat Yönetmeni Fazıl Say’ın son eserleri arasında yer alan ‘Nirvana Burning’in Türkiye prömiyeriyle gerçekleşecek festivalde aynı gece ‘Haremde 1001 Gece’ adlı keman konçertosu da seslendirilecek. Keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja’nın seslendireceği ve vurmalılarda Aykut Köselerli’nin yer alacağı esere Şef Howard Griffiths yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Festivalde, Berezovsky & Gindin Piano Duo izleyicilere unutulmaz bir piyano ziyafeti sunacak. ‘Andante Gecesi’nde piyanist Mihaela Ursuleasa ve tüm dünyada başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Borusan Quartet sanatseverlerin karşısına çıkacak. Klasik müzikteki güçlü yorumunu Yunan müziği ile birleştiren Andreas Boutsikakis ve grubu ‘Theodorakis Gecesi’ ile dinleyenlere keyifli bir akşam yaşatacak. Bu senenin bir diğer sürprizi ise klasik müziği eğlenceli sahne şovlarıyla birleştiren iki isim Igudesman & Joo olacak. Japon piyanist Yasuke Yamashita ise Jazz Band’i ile izleyicilere özel bir caz akşamı yaşatacak. Festivalin en hareketli gecelerinden birisi Flamenko ile dans ve müziğin büyülü dünyasını sanatseverlerle buluşturan piyanist Dorantes ile dansçılar Galvan ve Grilo’nun sahnede olacağı ‘Piano Flamenco Session’ gecesi olacak.

Festival ayrıca Schumann ve Chopin’in 200. doğum yılı özel etkinliklerle kutlanacak. Schumann Gecesi’nde David Greilsammer ve Yeol Eum Son, bestecinin unutulmaz eserlerinden oluşan bir repertuvar sunacak. Emre Elivar ve Emre Şen ise Chopin Gecesi’nde sanatseverlerin karşısında olacak. Şef İbrahim Yazıcı ve Şef Naci Özgüç yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceği gecede dinleyenler Chopin’e doyacak. Festivalin kapanışı ise Moskova Virtüözleri ve şef Vladimir Spivakov ile olacak. Gecenin solisti ise piyanisti Mikhail Lidsky olacak.

[adrotate group=”77″ banner=”80″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu