Gündem

Elbruz Bilge, kazaya değil cinayete kurban gitti

Elbruz BilgeGalatasaray Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Elbruz Bilge’ye kaldırımda yürürken çarpan ve ölümüne neden olan minibüs şoförü Mutlu Çoban, kazanın aracın frenlerinin boşalması nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Ancak mahkeme, Çoban’ın tahliye talebini reddetti.

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya tutuklu sanık Mutlu Çoban da getirilirken Elbruz Bilge’nin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

25 yıldır şoför olduğunu beş yıldır Sarıyer-Beşiktaş hattında minibüs şoförlüğü yaptığını söyleyen sanık Mutlu Çoban, olay sırasında Tarabya’dan Beşiktaş’a minibüsle yolcu getirdiğini anlattı:

“Ortaköy varyantın üzerine geldiğimde arabanın freninin boşaldığını hissettim. Arabanın arka koltuklarında iki bayan vardı. Bayanların bir anda çığlık atması üzerine onlara sıkı tutunmalarını söyledim. O sırada başımı bayanlarla konuşmak üzere arkaya çevirdiğim için farkına varmadan tretuvara çıkmışım. Daha sonra aracı tretuvardan yola indirdiğimde zıplamadan dolayı şoför koltuğundan düştüm. Etraftan çığlıklar duydum. Daha sonra bir gence çarptığımı ve aracın da ışıkları geçince başka bir direğe çarparak durduğunu anladım. Arabadan indim. Bir anda olay yerinin çok kalabalık olduğunu gördüm. Panikledim. Olay yerinden 50-60 metre uzaklaştım. Panik halinde ne yaptığımı bilmiyordum.”

Ailenin avukatı Metin Arslan ise “Sanık bölgenin özelliklerini bilmesi gereken bir konumdadır. Ayrıca maktulü yaralı bırakıp kaçmıştır” dedi.

Hâkim, tahliye talebinin reddine karar verdi.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu