Ekonomi HaberleriHaberSpor Haberleri

Beşiktaş batıyor, Demirören çıkıyor! Şimdi de medya patronu oldu!

yildirimdemiroren guluyor bp1

Ekonomik olarak Beşiktaş’ı borç batağına sürükleyen Yıldırım Demirören iş hayatında zenginleşmeye devam ediyor! Yıldırım Demirören Vatan ve Milliyet gazetelerini satın aldı!

Yıldırım Demirören ile Ali Karacan Vatan ve Milliyet gazetelerini satın aldı. Karacan ailesi Milliyet gazetesinin eski sahibi. Milliyet’in kurucusu Ali Naci Karacan’ın torunu Ali Karacan’ın, Milliyet’i yabancı bir ortakla almak istediği yönündeki haberler geçtiğimiz günlerde medyada yer almıştı.

Şirketten Borsa’ya gönderilen açıklama şöyle:

“Şirketimiz bünyesinde yayınlanmakta olan Milliyet Gazetesi’ne ait tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adlarının KDV dahil 47.960.000,-ABD Doları bedel üzerinden, Şirketimizin 129.000.000,-TL sermayesinde %99,99 oranında pay sahibi olduğu ve bünyesinde Vatan Gazetesi’nin tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adlarını barındıran Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş.’de sahip olduğumuz beheri 100,-TL nominal değerli 1.289.996 adet hisse senetlerinin tamamının 26.000.000 ABD Doları bedel üzerinden, Demirören ve Karacan Grubu’nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.’ye satışı konusunda, bu akşam Şirketimiz ile DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş. arasında genel esaslarda mutabakat sağlanmıştır. Hisse devir sözleşmesinin imzalanmasını takiben ayrıca detaylı açıklama yapılacaktır.”

[adrotate banner=”15″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu