HaberSpor Haberleri

Yalçın Karadeniz: Her gün bir öncekini aratıyor! / Demirören’e borç 85 milyona yükseldi

yalcin karadeniz divan613

Beşiktaş Divan Kurulu Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ceylan Intercontinental Otel’de gerçekleştirildi. Divan Başkanı Yalçın Karadeniz ilk kez borçlar konusunda yönetimi eleştirdi.

Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz açılış konuşmasında “Bugün ve geçmiş dönemler itibariyle hazırlanan denetleme kurulumuzun raporlarının tetkikinden de anlaşılacağı üzere derneğimizin ve büyük hissedar olduğu BJK Futbol Yatırımları AŞ’nin, kısmen gelirleri artarken, diğer taraftan da daha büyük oranda giderleri ve borç stokları artmaktadır. Adeta her gün bir önceki günü aratmaktadır” dedi.

Karadeniz, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’e destek vererek ”Arkadaşlarımı mümkün olduğunca ziyaret ettim. Davayı takip eden avukat arkadaşlarımızın ellerinde bulunan dosyalardaki sayın savcılıkça alınan ifadeleri okudum. İlaveten Adalı, Havutçu ve Ateş’in bizzat samimi ifadelerinden mevcut haliyle işin A’sından Z’sine kadar normal bir transfer süreci dışında hiçbir hukuki netice doğuracak aleyhte ne bir ifade, ne de bir delil vardır” diye konuştu.

Toplantıya katılan üyelerin yaptığı konuşmanın ardından Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ertunç Soğancıoğlu söz aldı. Yaptığı konuşmada soruları yanıtlayan Ertunç Soğancıoğlu, gider konusunun endişeyle karşıladıkları ve düzeltmeye çalıştıkları unsurlardan biri olduğunu dile getirdi.

Yeni sponsorluk arayışlarında olduklarını kaydeden Soğancıoğlu, ”Sportif başarının sağlanması çok önemli. Sportif başarı parayı da getirmektedir. Para da iyi kullanılmalı. Ayrıca oyuncuların Türkiye’de aldıkları ücretler çok fazla. Avrupa’dan getirdiğimiz oyuncularda zorlanıyoruz. Bunun için altyapıdan da oyuncu çıkması gerekiyor. 2-3 yılda bir bu yöndeki oyuncu katkısı mali yönden önemli destek sağlayacaktır.” diye konuştu.

Tasarruf için çalışmalar başlatıldığını vurgulayan Soğancıoğlu, ”Takımın yurt dışı gidiş maliyetlerinin çok fazla olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Stoke City maçı için 3 gün kalınacak. Bu 54 bin sterlin. Özel uçakla gidiyoruz. 76 bin euro yapıyor. Borç azaltılması için sponsorluk konusunda çalışmalar yapılıyor. Ancak futbolda yaşanan olaylar bu konudaki çalışmalarımızı ikinci plana itmiştir. Altı kuruluşla sponsorluk çalışması sürüyor. Amatör şubeler için bu çalışmalar yapılıyor. Bu şekilde kulübe destek sağlanacaktır.” diye konuştu.

Geçen yıl alınan 75 milyon dolarlık banka borçlarının ana para ödemesinin ilkini 30 Eylül’de 3.5 milyon dolarla yapacaklarını anlatan Ertunç Soğancıoğlu, ”Kredi ilave borç için alınmamıştır. Ödenmesinde zorlanılan borçların kapatılması için kullanılmıştır. Kısa vadeli borçlar uzun vadeye yayılmıştır. Gelirlerin artması için tüm camianın çalışması gerekiyor. Kombine satış beklentilerimizin altında kaldı. Beşiktaş camiası 5 bine yaklaşmayan bir kombineyi alamayacak düzeyde değil. Kombineleri satışa çıkarırken 16 milyon civarında bir gelir bekliyorduk. Ancak kombine satışı 11 milyon civarında gelir getirmiştir.” dedi.

Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu da Yönetim Kurulu’nun faaliyetleri hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi.

Başkan Yıldırım Demirören ve İkinci Başkan Metin Keçeli’nin sağlık sorunları nedeniyle katılmadığı toplantıda Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu, Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ertunç Soğancıoğlu, Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka, Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Basın Danışmanı, İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Soysal, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akpınar, Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeleri Şeref Yalçın ve Necip Sever katıldı.

Borç 357 milyon TL

Beşiktaş’ın dünkü divan kurulu toplantısında kulübün borcunun 357 milyon 570 bin 727 lira olduğu açıklandı. Kulübün bu borcunda yeni oyuncu transferlerinden doğan maliyetin yer almadığı bildirilirken, 31 Mart 2011 itibariyle Başkan Yıldırım Demirören’e olan 80 milyon 888 bin 687 lira borcun 30 Haziran 2011 itibariyle 85 milyon 260 bin 660 liraya çıktığı ifade edildi. Yapılan açıklamaya göre yönetici Serdal Adalı’ya olan borcun 30 Haziran 2011 itibariyle 9 milyon 548 bin 342 liraya gerilediği kaydedildi.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu