HaberSpor Haberleri

Beşiktaş Miami Heat gibi

quaresma kulube bp

Beşiktaş’ta son günlerde tekrarlayan bazı aksaklıklar dikkat çekici:

-Artık Beşiktaş’la oynayıp, duran toptan gol bulamayanı dövüyorlar! Hele Hilbert’le eşleşip, maçı skor yapamadan tamamlayan oyuncuya maaş vermiyorlar! Dinamo’da Şeva o eşleşmeden 3 gol çıkardı; Trabzon’da da Ceyhun gol, Umut asist yaparken Hilbert’le savaşmak zorundalardı !

-Beşiktaş’ın sağ kanadında önde kim oynarsa oynasın o çizgi koridora dönüşüyor. Fenerbahçe, İnönü’deki ilk 30 dakikada Santos-Emre-Dia üçgeniyle solunda küçük bir şov sergiledi. Trabzon’un da hemen hemen bütün aksiyonları kendi sollarından: Burak’ın golü… Maç 10’a 11’ken Umut’un yakaladığı yüzde yüzlük pozisyon… Ama pek kimse Ekrem’in her iki maçın en kötüsü olmasından söz etmiyor çünkü gurbetçi oyuncu peş peşe 2 gol attığı için kral mertebesinde.

-Beşiktaş’ın 10 kişi kalınca şeker gibi dağılması da cabası! Eskişehir, Fenerbahçe ve Trabzon karşısında 10 kişi kaldıklarında adeta sahada 7 kişiymiş gibi davrandılar. Oysa dünyada 10 kişi kalan ne ilk, ne de son takım Beşiktaş… Herkes böyle bir ihtimale karşılık idmanda 10’a 11 kişilik çalışmalar yapıyor. İşte Trabzon’un eksik oynadığı yarım saat de, Real’in geçtiğimiz ay Espanyol’a karşı eksik oynadığı 89 dakika da böyle çalışmaların ürünüydü.

* * *

Tüm bu tekrarlayan hatalarınsa ortak tek bir nedeni var: Gerek Dinamo, gerek Trabzon, gerekse Fenerbahçe, Beşiktaş’a göre çok daha uyumlu takımlar… Dinamo ve Trabzon’da hoca ve oyuncu grubu, Fenerbahçe’de de oyuncu grubu belli bir süredir birlikteler. Beşitaş’taysa hoca ve kaptan yarım, birçok yıldız da yarım (ve hatta çeyrek) sezondur bir arada oldukları için (yetenekli bir gruplar ama) takım değiller maalesef…

Pazar gecesi Trabzon’a kaybeden Beşiktaş, bana aynı saatlerde Chicago’ya bu sezon üçüncü kez mağlup olan Miami Heat’i hatırlattı.

Miami kötü bir oyuncu grubuna mı sahip? Hayır. Wade, Bosh ya da LeBron kötü oyuncular mı? Hâşâ! Peki bu kadar iyi bir oyuncu grubu nasıl oluyor da Chicago’yu, Boston’u, Dallas’ı veya San Antonio’yu bir kez olsun yenemiyor? İşte bu sorunun cevabı, Beşiktaş’ın sorusunun cevabıyla benzerlikler gösteriyor.

İyi birkaç oyuncuya sahip olmak yetmiyor. Takımın geri kalanının da o iyi oyuncularla benzer dili konuşabilecek kadar (en azından) vasatın üstünde olmaları gerekiyor.

İyi birkaç oyuncuya sahip olmak yetmiyor. Ayrıca o iyi oyuncu grubunun, iyi bir takıma dönüşmesi gerekiyor.
Miami muhtemelen bu sene şampiyon olamayacak. Beşiktaş da.

Çünkü Miami’nin takım olmak için zamana ihtiyacı var. Beşiktaş’ın da.

Uğur Meleke / Milliyet

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. bence bu maçı Bersalona alır her iddiasına girerim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu