HaberSpor Haberleri

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu’dan Demirören’e sert sözler

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e sert şekilde yüklendi. Baransu dün gazetesindeki köşe yazısında “Şike sürecinin iyi yönetilmesi için temiz değil, bilakis kirli biri arandı. Bu işi temiz biri çözemezdi. Çözse çözse kirli biri çözebilirdi. Bunun için de biri arandı ve en uygun kişi bulundu; Yıldırım Demirören” dedi.

Sadi Karakaş’ın hazırlayıp sunduğu “Kuzeyin Futbolu” programına katılan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

3 Temmuz 2011’de patlak veren şike sürecinin iyi idare edilemediğini söyleyen Mehmet Baransu “Rezillik üzerine rezillik sergilenmiştir. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar bu süreci iyi yönetememiştir. Bu sürecin iyi yönetilmesi için de temiz değil, bilakis kirli biri arandı. Bu işi temiz biri çözemezdi. Çözse çözse kirli biri çözebilirdi. Bunun için de biri arandı ve en uygun kişi bulundu; Yıldırım Demirören. Kendi kulübünü soktuğu haller ortada iken, vergi borçlarından dolayı mahkeme açılmış birisi nasıl olur da temiz olabilir” dedi. Baransu programda aynı şekilde Göksel Gümüşdağ hakkında da çok sert sözler sarfetti.

Mehmet Baransu, “Bu Federasyon’un kupayı Trabzonspor’a vereceğine inanmıyorum. Zira bu Federasyon tamamen bir kurgu. Şike bu kadar ayyuka çıkmışken siz göreve geliyorsunuz Disiplin Kurulu’nu değiştiriyorsunuz, Tahkim’e Rıdvan Dilmen’in adamlarını yerleştiriyorsunuz ve ondan sonra ‘adalet’ diyorsunuz ‘hak’ diyorsunuz. Tamamen özerk olan Futbol federasyonunu görüldüğü üzere siyaset belirliyor. Aslında siyaset şimdi değil her zaman sporun içinde oldu. Mesut Yılmaz’a yapılanları hatırlayalım. Tüm ilişkiler allak bullak olmuş. Türk futbolu adına umutsuzum. Spor-siyaset ayrılmalı ama bu süreçte çok belirleyici oldular ve bu süreçte insanlar bunları affetmeyeceklerdir. Ve bu iş sandığa yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaset iddialarına da değinen Baransu “kaset olayına ilk başlarda inanmamıştım. Lakin sonraki dinlemelerimde kasetin varlığına inandım. Eğer elimde olsa bakın 3 saniye beklemem. 1. saniyesinde yayınlarım. Lakin elimde yok. Beni tanıyanlar bilir ki benim elimde olursa bunu hemen yayımlarım” diye konuştu.

[adrotate banner=”246″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu