HaberSpor Haberleri

Beşiktaş Milangaz finalde

besiktas milangaz sevincBeko Basketbol Ligi play-off yarı finali dördüncü maçında Beşiktaş Milangaz 3 çeyreği geride götürdüğü maçta Galatasaray Medical Park’ı son çeyrekteki muhteşem oyunuyla 84-73 mağlup ederek finale yükseldi.

Salon: Sinan Erdem Spor Salonu
Beşiktaş Milangaz (84): Mehmet Yağmur 3 (1 ribaund- 2 asist) , Barış Hersek 2 (3 ribaund- 1 asist), Zoran Erceg 12 (4 ribaund), Serhat Çetin 3 (6 ribaund- 2 asist), Marcelus Kemp (1 ribaund), Carlos Arroyo 23 (4 ribaund- 6 asist), David Hawkins 24 (6 ribaund), Ersin Dağlı 4 (3 ribaund), Pops Mensah-Bonsu 13 (5 ribaund).
Galatasaray Medical Park (73): Jaka Lakovic, Göksenin Köksal 13 (3 ribaund), Luksa Andric 12 (3 ribaund), Furkan Aldemir 6 (10 ribaund- 1 asist), Jamon Lucas 14 (2 ribaund- 2 asist), Ender Arslan 2 (1 ribaund- 6 asist), Cevher Özer 5 (3 ribaund), Boris Savovic 2 (2 ribaund- 1 asist), Nihad Dedovic 19 (5 ribaund- 4 asist).
1. Periyot: 18 – 22
2. Periyot: 17 – 19
3. Periyot: 23 – 18
4. Periyot: 26 – 14

Beko Basketbol Ligi play-off yarı finali dördüncü maçında Beşiktaş Milangaz, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Galatasaray Medical Park’ı 84-73’lük skorla mağlup etti. Bu sonuçla seriyi 3-1 ile kazanarak adını finale yazdıran siyah – beyazlılar, Anadolu Efes – Banvit serisinin galibiyle karşılaşacak.

Tempolu başlayan mücadelenin ilk iki dakikası Jamon Lucas, Nihad Dedovic ve Zoran Erceg’in basketleriyle 6-6 eşitlikle geçildi. Boyalı alanda Erceg’i kullanarak hücumları organize eden Beşiktaş Milangaz, Mehmet Yağmur’un da üç sayı isabetiyle 5.dakikada durumu 11-9’a getirdi. Reklam molasına Göksenin Köksal ve Nihad Dedovic’in sayılarıyla giren Galatasaray Medical Park ise bu üstünlüğünü koruyarak ilk periyotu da 18-22 önde tamamladı.

İkinci periyota da iyi başlayan konuk ekip, Göksenin ve Andric’in sayılarıyla farkı 10 sayıya çıkarttı (18-28). Bu periyottaki ilk sayılarını Carlos Arroyo ile bulan Beşiktaş Milangaz, savunmasını sertleştirip, hücumda da Pops Mensah Bonsu’yu devreye sokarak oyuna yeniden ortak oldu. Ancak devreyi Galatasaray Medical Park 35-41 önde kapattı.

Üçüncü periyotta Zoran Erceg ve Carlos Arroyo ikilisiyle sayılar bulan Beşiktaş Milangaz, David Hawkins’in de turnikesiyle durumu 40-45’e getirdi. Pota altında Furkan ve dışarıdan da Dedovic ile hücumları değerlendiren sarı – kırmızılılar, reklam molasının ardından da Göksenin ile üç sayılık basket buldu. Ev sahibi ekip, son bölümde Barış ve Serhat ikilisiyle sayılar bulmasına karşın üçüncü periyotu Galatasaray Medical Park 58-59 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotunda Andric ve Dedovic’i iyi kullanan rakibi karşısında Beşiktaş Milangaz, Pops Mensah Bonsu, David Hawkins ve Carlos Arroyo üçlüsüyle bulduğu sayılarla 34.dakikada 67-66 öne geçti. Mola alan Galatasaray Medical Park, aranın ardından Ender Arslan ve Cevher Özer ile skor üretti.

Son bölümde David Hawkins ve Carlos Arroyo ikilisiyle basketler bulan Siyah Beyazlılar, bitime 2 dakika kala farkı 6 sayıya çıkarttı (77-71). Mola alan konuk ekip karşısında son bölümde de Carlos Arroyo ve Pops Mensah Bonsu ile hücumdaki üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş Milangaz, karşılaşmadan da 84-73 galibiyetle ayrılarak adını finale yazdırdı.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu