HaberSpor Haberleri

Takım sosyalist değil!

Gökhan Töre

BEŞİKTAŞ, Trabzon maçıyla sezonu açtığı gibi kapatmış da! Tromsö, pabucun pahalı olduğunu gösterse de pek ders alınmamış. / Hürriyet gazetesi yazarı Kenan Başaran’ın Erciyes Beşiktaş maçı sonrası kaleme aldığı yazı;

İlk 45: Geri dörtlü top yapacak tamam ama, birileri de olgunlaşan o topu hücum bölgesine taşımalı. Her şeyi Fernandes’ten beklemek evvela vicdani değil. Hele ki sosyalist Bilic’in takımında sadece bir işçiye bu kadar yüklenmek hiç adil olmaz… Bilic sosyalist ama takım değil! Tromsö’de Escude, Kayseri’de Ersan’ın bireysel hataları tüm takımı yaktı. Ersan emaneten sol bektesin eyvallah fakat yaptığın hatanın makamla mevkiyle bir ilgisi yok. Futbolun ABC’si öyle bir geri pası kabul etmez. İlk devre boyunca Gökhan’ın yaptığı tek iş Bilic’ten bol bol taktik almak oldu ancak birini dahi uygulayamadı. Almeida, altıpas çeperinde bile kanat oynuyor! Bir ABC daha: Almeida topu kaleye vur! Ha o da “Pas geldi de vurmadık mı” diyebilir Demirel ile verkaça girerek. Portekizlinin az beslendiği de çok açık. Oğuzhan’ın ‘yedek subay’lığı daha ne kadar sürecek?

Ozi: Almeida golcüdür, pas verin!

İkinci 45: Rakip sahaya ısrarlı yerleşme ve biraz top çevirmeyle beraberlik hemen sağlandı. Sonrasında siyah beyazlılar yeniden bocalar gibi olurken imdada duran top yetişti ve Escude, ‘af kağıdı’nı aldı. Darısı Ersan’ın başına(!).. Bilic’in Almeida’yı kullanma biçimi sayesinde Beşiktaş forvetsiz ve on kişi oynamayı öğreniyordu ki Oğuzhan, hem ona hem de takımına Portekizlinin bir golcü olduğunu hatırlattı. Almeida, 90 dakika boyunca kendisine atılan ilk adam gibi topu gole çevirdi. Ozi’nin asisti gol kadar şıktı.
Siyah beyazlılar, lige yeni çıkmış ve yeniden kurulmuş Erciyes karşısında çok zorlandı. Kartal’ın da tek mazereti yeniden yapılanıyor olması. Ama aldığı üç puanda rakip defansın misafirperver ikramcılığının payını unutmamalı.
Fuat Çapa ise enseyi karartmasın. Sempatik bir takım kurmuş. Lazım olan biraz daha defansif disiplin…

MAÇIN İYİSİ

Fernandes ile Yasin büyük karakter ortaya koydular.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Galibiyeti Beşiktaş’a hediye eden Kayseri Erciyes’in defansı.

Hakem : İyi bir yönetim gösterdi. Üzerine yürüyen olmadı(!).

[adrotate banner=”256″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu