HaberSpor Haberleri

Şans Beşiktaş’ı terk etti! / Stoke City Beşiktaş maçı özeti

stoke maci

UEFA Avrupa Ligindeki temsilcimiz Beşiktaş Stoke City deplasmanında iyi oynamasına rağmen mağlubiyete engel olamadı. / Stoke City Beşiktaş maçı. – Stoke City Beşiktaş maçı özeti…

E grubundaki ilk maçında Maccabi Tel Aviv’i gole boğan Beşiktaş, Stoke City deplasmanından şanssız bir şekilde puansız döndü. Hilbert’in golüyle 13. dakikada öne geçen Beşiktaş, 2 dakika sonra Crouch’un, 78. dakikada ise penaltıdan Walters’ın gollerine engel olamadı ve rakibine 2-1 mağlup oldu. Stoke City bu galibiyetle 4 puanla liderliğe yükselirken 3 puanlı Beşiktaş ikinci sıraya geriledi. Sahaya Rüştü Reçber, Roberto Hilbert, Tomas Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Manuel Fernandes, Mehmet Aurelio, Necip Uysal, Ricardo Quaresma, Simao Sabrosa ve Edu ilk 11’iyle çıkan Beşiktaş rakibi karşısında özellikle ilk yarının tümü ve ikinci yarının ilk 20 dakikasında üstün oynayan taraftı.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=gwFaOcCqwzI[/tube]

7. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Shawcross kafayı vurdu ancak top yandan auta gitti. 13. dakikada Quaresma, Necip’den aldığı topu bekletmeden sağdan ceza alanına giren Hilbert’e bıraktı. Hilbert rakibinin sert müdahalesine rağmen ayağının dışıyla topu köşeden ağlara gönderdi ve Beşiktaş 1-0 öne geçti. Beşiktaş’ın gol sevinci sadece 2 dakika sürdü. Etherington’un yine soldan kullandığı korner atışında Shawcross’dan seken topa Peter Crouch dokundu ve Stoke City Beşiktaş maçı skoruna denge geldi. 18. dakikada sol çaprazdan yapılan ortada ceza alanı içinde topla buluşan Jerome’nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti. 28. dakikada Fernandes’in, 30. dakikada ise Quaresma’nın ceza sahası dışından etkili şutları sonuç vermedi. 32. dakikada Huth’un sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak, direğin dibinden auta çıktı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Stoke City Beşiktaş maçı ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Beşiktaş oldu ancak 15 dakika sonra Stoke City toparlandı. 60. dakikada Walters’ın vuruşunda top Rüştü’den sekti, daha sonra direğe çarptrı. 66. dakikada Shawcross’un kafa vuruşunda, top üstten auta gitti. 67. dakikada güzel hareketlerle rakip kaleye yönelen Quaresma’nın sert şutunda, Huth’tan seken top, yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü. 77. dakikada Stoke City Beşiktaş karşısında penaltı kazandı. Crouch’un tartışmalı bir şekilde yerde kalmasıyla kazanılan penaltı atışını Walters gole çevirdi ve Stoke City Beşiktaş karşısında 2-1 öne geçti. 81. dakikada Simao’nun pasıyla topla buluşan Edu çaprazdan vurdu, top kalecide kaldı.

Stoke City Beşiktaş maçı özeti

[media id=347 width=600 height=340]

Bir Yorum

  1. hakemin werdiqi penaltı çok ayıp bence o hakeme uwfa kokartı verilmesi yanlış bir an önce hakemin maçta ne yaptıgı uefa tarafından görülmeli beşiktaş kazanacagı maçı hakem yüzünden kaybetti 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu